Forventing til sommerstevne

Snart sommerstevne: Gud vil gi oss åpenbarings ånd

Tusenvis av mennesker prioriterer å komme til sommerstevnene på Brunstad år etter år. Hvorfor er det så viktig for oss, og hvilke forventninger har vi nå som stevnene nærmer seg? Vi har snakket med noen av medlemmene om dette.


En av de som ser fram til sommerstevnet er Eli Kronstad (68). Hun var bare tre år da det første sommerstevnet ble arrangert på Brunstad i 1957, og hun har vært der de fleste somre siden den gang.

Eli og barna på sommerstevne i 1990
Eli og barna på sommerstevne i 1990 – det var litt andre fasiliteter den gangen, men de reiste likevel tilbake år etter år. Foto: Privat

– For meg er det en forventning til at min ånd og tro blir styrket ved det Guds ord som blir talt og sunget, og så er det alltid et høydepunkt å treffe kjære venner fra inn- og utland.

Hun forteller at de kjøpte en leieavtale i en av hyttene i Hagebyen i 2004, og at et av barna har kjøpt seg inn sammen med dem.

– På Brunstad møter jeg gode venner jeg har hatt gjennom mange år, og vi opplever samfunn og gjensynsglede på en veldig fin plass. For meg er dette verdens beste sted, smiler Eli.

Mia Knutsen er 23 år og svaret hennes levner ingen tvil:

– For meg er det å reise på stevne ikke et spørsmål, dit må jeg, sier hun bestemt, og fortsetter: – Det er fordi at på stevnene får jeg høre livets ord som gir meg næring for min ånd og hjelp i hverdagen. Guds Ord gir meg håp og tro for fremtiden i et evighetsperspektiv.

Mia (23) har vært på sommerstevne siden hun var barn, og gleder seg til årets stevne. Foto: privat

Jesus blir åpenbart for oss, og vi kan få del i hans liv

Mange har forventninger til forkynnelsen, for den er kjent for å være klar, med en tydelig vektlegging på helliggjørelse. Og når Kåre J. Smith i en podcast blir spurt om hva vi kan se fram til når vi møtes på Brunstad, er det interessant å høre hans tanker om dette:

– Vi trenger visdoms og åpenbarings ånd for å forstå hvem Jesus er, han som ble åpenbart i kjød og fullendt i ånd. I sommer vil Gud gi oss dette så Jesus blir åpenbart for oss, og vi kan få del i hans liv.

Smith trekker også fram det fantastiske håpefulle budskapet som kom ved Jesus:

– Vi ser hvem Jesus er, for han er Guds Ord. Og da ser vi hvordan vi også kan bli Ham lik ved å følge de gode livets ånds lover som frir oss ut fra syndens og dødens lover. Det kan gjøre oss lykkelige for tid og evighet. 

Har deltatt på 63 sommerstevner

Kristian Bekkevold (63) er en av dem som har vært på sommerstevne helt siden barndommens dager.

– Jeg er født i mai, så jeg var bare noen uker gammel på mitt første sommerstevne, og siden har jeg vært der hvert eneste år, på til sammen 63 sommerstevner.

Han forteller med begeistring om det fellesskapet han opplever med gode venner og familie på stevnene, og at det har stor betydning for det personlige kristenlivet.

– Forventningene er først og fremst trosoppbyggelse sammen med gode venner fra hele verden. Det blir en ekstra god atmosfære når så mange samles med et felles mål, som er å lære Jesu liv mer å kjenne.

Kristian (63) gleder seg til den gode atmosfæren han opplever det er når mange som vil lære Jesu liv å kjenne samles til sommerstevne.
Kristian (63) gleder seg til den gode atmosfæren han opplever det er når mange som vil lære Jesu liv å kjenne samles til sommerstevne. Foto: privat

Det er alltid noe nytt på gang

Gill Savage (44) fra England reiser til stevne med familien så ofte hun kan, og gleder seg til å ha samtaler med venner fra hele verden. Hun setter også pris på den fornyelsen som stadig skjer i menigheten.

– Vi får ofte høre om forskjellige BCC-prosjekter på sommerstevnene, det er alltid noe nytt og spennende på gang, og det trives jeg med, sier Gill.

Hun og ektemannen Matthew (44) har kjøpt poengavtale slik at de har muligheten for å overnatte på alle stevnene som er for deres målgruppe. Da de fikk barn selv, fikk dette en ny dimensjon:

– En personlig drøm har kommet i oppfyllelse, det er at jeg kan dra til sommerstevnet sammen med mitt eget barn. Å se hvordan 5-åringen vår trives på Brunstad, det er helt spesielt for meg.

Gill og Matthew med sønnen Rio (5) under et tidligere stevne på Brunstad.
Gill og Matthew med sønnen Rio (5) under et tidligere stevne på Brunstad. Foto: privat

– Dette blir det beste sommerstevnet noensinne

Når Axel Bekkevold (19) blir spurt om hvilke forventninger han har til sommerstevnet, kommer svaret kontant:

– Jeg forventer at det kommer til å bli det beste sommerstevnet noensinne, fordi jeg opplever at stevnene blir bedre og bedre for hver gang. Jeg ser frem til de oppbyggelige møtene og muligheten til å ta nye valg for livet.

Axel sparer til å kjøpe poengavtale i Samvirk, men enn så lenge er han glad for at foreldrene har plass. Her på et tidligere vinterstevne, på vei inn i suiten.
Axel sparer til å kjøpe poengavtale i Samvirk, men enn så lenge er han glad for at foreldrene har plass. Her på et tidligere vinterstevne, på vei inn i suiten. Foto: privat

Han skal bo sammen med foreldrene sine i sommer, de har tidligere kjøpt poeng for overnatting i hotell-landsbyen.

– Men jeg sparer allerede nå, og ser frem til å kunne ha min egen suite en dag, sier Axel fornøyd.

Mia kvitterer med akkurat det samme:

– Jeg bor i hytta til foreldrene mine nå, men jeg sparer til min egen avtale og gleder meg til å snart kunne kjøpe poengavtale for å booke en egen suite – det blir fantastisk.

Det er ikke uten grunn at Mia og Axel allerede fra ung alder har begynt å tenke på sin framtid på Brunstad. Mia forteller at hun har uendelig mange gode minner fra sommerstevnene som hun ser tilbake på med stor glede. Og Axel beskriver stevnene som de viktigste begivenhetene i livet hans.

– Jeg kjenner det slik at stevnene er høydepunktet i alt vi gjør i menigheten, og det er på Brunstad vi kjenner enhet i troen med venner over hele verden, sier han.

Vi er som trekkfugler, vi må tilbake

Kåre J. Smith tar fram verset om at mennesket ikke lever av brød alene, men av hvert Ord som kommer fra Guds munn.

– Vi trenger næring fra Guds Ord så det indre menneske kan oppbygges. Da blir vi sterke i Herren og i hans veldes kraft så vi har noe å møte dagene som kommer med.

Kåre J. Smith ønsker medlemmene en riktig god sommer og deler samtidig sine forventninger til sommerstevnene
Kåre J. Smith ønsker medlemmene en riktig god sommer og deler samtidig sine forventninger til sommerstevnene. Foto: BCC

Smith bruker et kjent bilde når han begeistret beskriver hva det er som samler oss:

– Det er den åndelige næring vi lengter etter, derfor så er vi hvert år som trekkfuglene; vi kjenner vi må tilbake, vi kjenner vi må ha mer av det.

Les om fjorårets sommerstevne her:

Sommerstevnene er åpnet

Sommerstevnene er noe mange av oss lengter tilbake til, hvert eneste år. Lange sommerdager med mer tid sammen, lek og vennskap, og Guds ord som forkynnes …