Norsk dataspill vekker internasjonal oppmerksomhet

I dag var Mette Johnsen, art director for bibelspillet Gate Zero, på live TV i USA. Muligheten åpnet seg på samme dag som teamet har jobbet hardt fram mot de seneste fire måneder; lansering av innsamlingskampanjen på kickstarter.com som skal finansiere spillet.


– Timingen var helt vill, sier Mette. – For et par uker siden var vi på NRB-messen i Orlando, Florida, for å fortelle om jobben vi gjør og knytte nye kontakter. Spillet vakte mye oppmerksomhet. Mens vi var der fikk vi beskjed hjemmefra, om at en avtale, som vi hadde jobbet med over lengre tid, endelig hadde kommet i boks. Vi fikk invitasjon til å bli med i programmet 700 Club Interactive på CBN.

CBN er en kristen TV-kanal, og programmet 700 Club Interactive har en million daglige seere. Tidspunktet som var ledig, var tirsdag 6. juni kl. 10.00 lokal tid, nøyaktig samme tid som innsamlingskampanjen på kickstarter ble lansert.

Noe for neste generasjon kristne

– Vi opplever at Gud er med og trekker i trådene, fortsetter Mette. – Det er behov for et spill som kan få ungdom til å «connecte» med det kristne budskapet på et personlig plan i et helt nytt og tidsriktig format.

Programleder Ashley Key var imponert over det visuelle univers i spillet. Hun kommenterte at dette vil være lovende for neste generasjon kristne.

Bibelspill på pinsefestivalen 2023
I Norge har bibelspillet også fått oppmerksomhet på en rekke kristne samlinger som Melt-konferansen, Get Focused og senest her på Norges Kristne Råds pinsefestival 2023