Møt fem på camp

Denne uka har ungdommer fra alle verdenshjørner vært samlet til sommercamp med Brunstad Ungdomsklubb. Her styrkes troslivet og det skapes minner for livet. Møt fem av deltakerne.


På Oslofjord Convention Center har det myldret av liv de siste dagene; i følge Brunstad Ungdomsklubb (BUK) har 4800 ungdommer fra 28 land deltatt på den årlige sommercampen.

Dagene har vært fullspekket med aktiviteter tilpasset en rekke interesseområder. På kveldstid har det vært trossamlinger, som har fortsatt med gode samtaler og fellessang ute i sommerkvelden.

Vi har snakket med fem av deltakere på campen, om hvordan de har opplevd de siste dagene:

Renee (24), kommer langveisfra – helt fra Detroit i USA. Hun deltok på Master Chef og flere andre sommeraktiviteter. Hun er også mentor for de yngre som reiser med henne, og forteller om opplevelsen av å se dem som kom hit for første gang:

–Å se ansiktene til de yngre deltakerne våre, det har for meg vært noe av det beste på campen. Det å vise dem den store plenumssalen hvor alle kveldssamlingene foregår, var helt spesielt. De har sett mange digitale sendinger herfra, men de var så glade for å være der selv, og oppleve atmosfæren, forteller hun.

Renee (nr. 3 bak fra venstre) har reist hit sammen med 15 andre ungdommer fra Detroit. Foto: Privat

Mary Karla (12) var blant de yngste deltakerne som har reist på camp for første gang. Hun meldte seg på både maling og flere ulike vannaktiviteter. Hun forteller om fine opplevelser:

–Første dagen hadde vi vannkrig, bading og «boblefotball». Det var så gøy. Vi var mange venner sammen, og sola skinte.

Hun står nå på trappene til å bli ungdom, og forteller om forventinger til å bli en del av sin lokale gruppe til høsten:

–Jeg gleder meg til å starte på BUK, og til å se hva fremtids-campene blir. De finner på noe gøy og spesielt hver gang.

Mary Karla (til venstre) sammen med venner fra sin lokale klubb, på aktiviteten «maling». Foto: privat

Kjetil Andre (26) er en av mentorene som organiserer aktiviteter for de yngre:

Kjetil Andre (26), frivillig medarrangør

–Jeg bor i en leilighet med 4 gutter som er på camp for aller første gang. De har det helt topp, og ler omtrent fra de står opp til de går og legger seg, forteller han.

I tillegg er han med å arrangere en av hinderløypene på aktiviteten «sportspakke», og forteller om motivasjonen for å bidra:

– For det første gir det meg mye glede å kunne være med å glede andre. Når jeg gjør noe for de andre og ikke tenker så mye på meg selv, da jeg har det best, sier han.

– For det andre, så er det veldig mye som skjer på campen som utføres av frivillige, og det skulle bare mangle at jeg også bidrar der jeg kan.

Mathias (16) kommer fra BUK Grenland, og har reist sammen med cirka 260 ungdommer. Han har meldt seg på aktivitetene koding og video:

–Vi har det veldig moro – jeg vil si det har vært «ti av ti» så langt. Her møter vi mange fra mange ulike steder og kan bli kjent, og dele våre interesser.

–Vi lærer å kode spill i 3D, og prøver det sammen. Og på «video» går vi rundt og filmer de aktivitetene som skjer på campen. Noe av det blir brukt til å vises for alle på avslutningskvelden, sier han.

Mathias (til høyre) sammen med flere deltakere på «koding», hvor de får prøve seg på å lage egne spill. Foto: privat

Michelle Jacob (21) fra England forteller hvordan campene er med å styrke troslivet:

Michelle (til venstre) fra en av BUK-gruppene i England.

–Det er helt unikt å komme hit med ungdommer fra hele verden. Jeg føler meg veldig heldig, sier hun.

–Det er en utrolig kraft som jeg merker under campene, og det har virket på meg som en vekker. Visse «knuter» i livet har blitt løst ved å høre og oppleve den enkle klarhet og renhet som ligger i Guds ord som vi hører her.