Frivillige klare til innsats

Det er et stort løft å gjennomføre sommerens arrangementer. Lørdag formiddag, kort før stevnestart, var det inspirasjonssamling for de frivillige. Det skal fylles tusenvis av skift de neste 25 dagene.


Konferanserommet var overfylt, og flere måtte stå i gangen. Folk hadde møtt opp for å bidra til at BCCs sommerarrangementer skal bli så vellykkede som mulig for deltakerne. De har nemlig reist fra alle verdensdeler for å oppleve felleskapet.

En konferansesal overfylt av frivillige som er klare for å bidra. Foto: BCC

Et vellykket arrangement krever både tid, krefter og god koordinering.

I løpet av campen og stevnene i juli og august utgjør den frivillige innsatsen hele 11 årsverk. Over 5 200 skift fylles opp i løpet av sommeren, og det er uten å regne med de tusenvis av frivillige timer som er lagt ned i planleggingsfasen.

– Vi er godt på vei med å fylle skiftene. Vi hadde aldri klart dette uten alle dere frivillige som hjelper oss, sa Elise Friberg under samlingen. Hun koordinerer alle frivillige ressurser i BCC Event.

Elise Friberg, BCC Event

–Det er gøy å se bredden på de som stiller. Det er både direktører, studenter, helsefagarbeidere og håndverkere, som vil være med å dra dette sammen.

De frivillige kommer fra både Norge, Polen, Sveits, Tyskland, Tyrkia, Ungarn og Danmark, og bidrar inn i stevneprogrammet på ulike måter. Blant annet jobber de med utlevering av mat, sikkerhet, dekor, aktiviteter og programinnhold for ung og gammel.

Fra første dag på stevnet. Foto: BCC

En av dem er Keld Borch fra København. Han har reist opp noen dager før stevnet for å snekre og rigge opp effekter rundt på arrangementsområdet sammen med sin lokalmenighet.

– Jeg synes nesten synd på dem som ikke er med å jobbe frivillig, for det er så gøy og givende å være med, sier Keld.

En innholdsrik sommer er i gang

Lørdag åpnet stevne, og programmet den neste uken har noe for alle målgrupper:

  • Flere trossamlinger for voksne og ungdom
  • Egne dager for barna, med show i salen og aktiviteter ute
  • En egen dag for Tweens, med Intro Live, aktiviteter og konsert
  • Temafest for ungdom og voksne
  • Informasjonsprogrammet Magasinet, med siste nytt fra BCC-forbundet
  • Aktivitetssoner for barn og ungdom
  • Seniorlunsj med musikk og oppbyggelse
Blide medarbeidere som sørger for at alle deltakere får varm mat etter møtet. Foto: BCC