Spill: på leting etter Jesus i Jerusalem

I går var dagen flere tusen ungdommer hadde ventet i spenning på. Endelig var det klart for å begynne å spille Bible X Closed Beta.


Fra torsdag kveld kunne ungdomsklubben laste ned betaversjonen av Bible X og begynne å teste spillet. Nå begynner en testperiode av spillet, før det lanseres senere i 2022 eller 2023.

Bible X har en visjon om å bruke moderne og innovative virkemidler til å få ungdommer til å forstå hva Bibelen egentlig sier, og første kapittel i spillet handler om at man skal lete etter 12-årige Jesus i Jerusalem.

LES OGSÅ: Brunstad Christian Church lager bibelspill til 25 millioner

Launch Night – nå starter en episk reise

Torsdag ble en betaversjon av spillet lansert med en studiosending fra Norge, hvor utviklerne bak spillet fortalte om den store jobben som har ligget bak. Betaversjonen er en slags førsteversjon av spillet, hvor det er så ferdig at det er tid for å testes, for å kunne gjøre forbedringer og luke ut eventuelle feil. Nå er teamet veldig spente på tilbakemeldingene fra ungdommene i Brunstad Ungdomsklubb etter hvert som de laster spillet ned og begynner å spille det.  

Alle BUK-ungdommer som har lyst til å være med er nemlig delt inn i units, som er små grupper på 4-7 personer. Sammen med sin unit skal de spille seg gjennom tre spennende og innholdsrike kapitler som avsluttes med en tv-sending, der det dykkes enda dypere ned i den tematikken fra spillet. 

Fra studiosendingen og lansering av Bible X Closed Beta torsdag 17. februar 
Mette Kronstad Johnsen, art director i Bible X 
Hans Georg Amandus Berthelsen, game designer i Bible X 
Unge teknikere på jobb under live-sendingen.

Bilder fra lokalforeningene over hele verden strømmet inn i løpet av gårsdagen, og det var helt tydelig at mange hadde gledet seg ekstra til lanseringen og derfor også gjort noe spesielt ut av denne kvelden. Mange hadde dekorert i samme stil som spillet, hvilket vil si enten i futuristisk stil eller i stil med Jerusalem og år 33; israelsk mat på menyen, tepper, paller og puter på gulvet og lignende.  

Se stemningsbilder fra ulike lokalforeningers Launch Night under: 

Ungdomsklubben i Waldhausen, Tyskland, har rigget seg skikkelig til for å spille spillet.

I Waltrop i Tyskland var det sørget for god stemning, rekvisitter og belysning.

Waltrop, Tyskland.

Samles for å spille Bible X
Stort engasjement i ungdomsklubben i Ungarn.

Samles for å spille Bible X
I Lilienhof i Tyskland har ungdomsklubben laget en lounge, der ungdommene kan samles og spille.

Den store finale – Påskecampen 2022 

Til april samles ungdomsklubben fra alle verdenshjørner til Påskecamp på Oslofjord, hvor temakvelden kommer til å være selve høydepunktet på Bible X Closed Beta-reisen. Denne kvelden har det vært jobbet med siden 2020, før pandemien kom og utsatte planene.

– Det kommer til å bli en helt unik opplevelse, og mer enn det kan jeg ikke si, for da avslører jeg for mye, sa Arve Solli, som er leder for Bible X, under Romjulscamp Online 2021.