Nyttårsstevne med 9.000 påmeldte – avlyst

Denne uken måtte BCC og ungdomsklubben avlyse to store, internasjonale arrangementer på slutten av året, da smittesituasjonen tok en alvorlig dreining. Ansatte jobber nå på spreng for å omstille planene til et digitalt alternativ for de over 9.000 deltakere.

Tekst: Anne Lea Nielsen – Foto: BCC

– Dette ble nesten en flashback til mars 2020, da vi måtte snu opp ned på alle planer og på kort tid etablere en «digital menighet», sier Berit Hustad Nilsen som er kommunikasjonsleder i BCC-forbundet.

– Forskjellen er at denne gangen er vi langt bedre rustet teknisk sett for nå har vi strukturen og systemene på plass.

Både BCC Event og BCC Media bruker nå alle ressursene som er på jobb de siste dagene før jul for å forberede seg på digitale alternativer.

Det samme gjør ungdomsklubben, BUK, som hadde store planer for ungdommenes romjulscamp. 

Berit Hustad Nilsen

Budskapet skal deles og fellesskapet bygges, til tross for begrensinger

– Det er inspirerende å merke de ansattes stå-på-vilje, og vi tror at den energien og tro på fremtiden også vil skinne gjennom via TV-skjermen når innholdet, som er så viktig for oss, formidles. Det glade budskapet skal uansett nå fram til de som egentlig ville samles til stevne, sier Hustad Nilsen.

– Det jobbes allerede nå med å se på videre muligheter dersom dette blir en langvarig situasjon. Vi er jo et internasjonalt fellesskap, som har lang tradisjon for å samles til høytidsstevner på Brunstad, så vi vil sørge for at det kristne fellesskapet kan bygges til tross for begrensningene vi har akkurat nå.