Ungdommens høstcamp: – Alt overgikk mine forventinger

Denne helgen var mer enn 3.700 ungdommer fra mange land samlet til BUKs høstcamp på Oslofjord. Deltakere fikk oppleve fellesskap, aktiviteter og inspirasjon for troen, og for mange overgikk også denne campen forventningene.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Brunstad Ungdomsklubb (BUK)

Det sydet av forventing i salen fredag kveld, da den fylte seg opp med tenåringer og unge voksne. Her ble Brunstad Ungdomsklubb (BUK) sin høstcamp kick-startet med åpningsfest, musikk, taler og show. I tillegg til over 3.700 som fikk med seg campen fysisk, fulgte også lokalforeninger fra samtlige verdensdeler sendingene online, både på fredag og lørdag.

Åpningsfest i storsalen fredag kveld. Foto: BUK

Både lørdag og søndag myldret det av liv på konferanseområdet, av ungdom som var på vei til ulike aktiviteter. Det var mye å velge i: I tillegg til e-sport, som var campens hovedaktivitet, var det 18 andre aktiviteter å velge mellom. Det var ulike sportsgrener som fotball, volleyball, ishockey og riding, og aktiviteter av det mer kreative slaget – blant annet musikk, matlaging, media og foto.

E-sport var hovedaktiviteten på høstcampen. Foto: BUK

Temakveld med varm atmosfære: å bli kjent med sin historie

Etter en aktiv lørdag, var det tid for trosoppbyggende temakveld i salen. Kvelden hadde et spesielt tema, hvor de 65 årene menigheten har vært samlet til stevner på Brunstad ble markert. Det skulle bli en interessant kveld, hvor ungdommene fikk høre hvordan tidligere generasjoner rustet opp stedet fra å være et lite nedslitt gårdsbruk til å bli et stevnested. Og videre hvordan det i dag har blitt et samlingssted med plass til flere tusen.

– Å kjenne sin historie og høre om de personer som har vært med fra begynnelsen – da får du også en framtid, sa Kåre J. Smith innledningsvis. Han var en av paneldeltakerne.

Det var en varm atmosfære i «storstua» denne kvelden, med gode historier og et lattermildt publikum. På scenen var det intervjuer med noen av dem som har vært med helt siden det aller første stevnet ble arrangert, og de kunne fortelle mye om betydningen av å ha et sted å samles om evangeliet.

Avslappet stemning og mange gode historier under kveldens panelsamtale. Foto: BUK

Mye har endret seg siden 1950-tallet, både av fysiske rammer, organisering og driftsform, men fortsatt kommer nye generasjoner til stevner og camper med samme lengsel etter å høre Guds ord, og ta del i fellesskapet i troen.

På dette stedet har mennesker fra mange verdenshjørner tatt viktige beslutninger for sitt personlige trosliv; her har flere vekkelser funnet sted, ungdom har blitt født på ny og blitt grepet av et trofast og rettferdig liv i etterfølgelse av Jesus. Via film og samtaler på scenen fortalte både ungdom og eldre om personlige opplevelser, om hvordan de selv hadde kommet til troen på Guds ord.

– Det har vært en helt spesiell opplevelse 

– Det er jo først og fremst temakvelden, og alle de gode samtalene, som gjør campen spesiell. Det vi hører gjør at det blir en spesielt god atmosfære, som setter stemninga for hele campen, sier Vanessa (15).

Hun deltar fra BUKs lokalforening i Oslo Follo, og forteller at det å kunne møtes på camp igjen har vært en spesiell opplevelse.

Vanessa (nærmest) deltok på fotogruppa denne campen. Foto: BUK

– Til campen var egentlig den eneste forventingen min å kunne samles med venner fra ulike steder igjen, men alt har overgått forventningene mine. Bare det å være her, få høre så mye godt og være med så mange gode venner gjør camp til noe helt ekstra.

– Å komme på camp er viktig for troen min

Mens Vanessa deltar i aktiviteten foto, er det mye liv et annet sted på området; i idrettshallen på Oslofjord Arena.

Blant heiagjengen på håndball-banen er Teodor (17), som kommer fra Grenland, en annen av BUKs største lokalforeninger. Selv om det skjer mange morsomme ting denne helgen, forteller han at det å komme på camp først og fremst viktig for troen hans.

– Det å høre budskapet, og være sammen med andre som tror på det samme, gjør at jeg utvikler meg. Jeg får med meg Guds ord herfra, som kan hjelpe meg i hverdagen, sier Teodor. 

Teodor (i midten med lys hettegenser) er glad for å være på camp igjen. Foto: privat

Han forteller også at han har lyst til å bidra til at også de yngste deltakerne skal få en god opplevelse av helgen:

– Det betyr mye for dem å komme hit på camp, når vi som er litt eldre er «på giversiden». Da jeg var yngre, så kjente jeg mye varme og godhet fra mennesker som ville gjøre noe for de andre. Dette smittet selvfølgelig over på meg – så jeg har fått lyst til å gi de som er yngre den samme opplevelsen som jeg selv har fått.

Romjulscamp med en spennende spill-lansering

Etter en innholdsrik helg ble høstcampen rundet av søndag ettermiddag med et avslutningsmøte i storsalen. Neste ungdomscamp står for tur i romjulen, og da kan deltakerne blant annet glede seg til å teste ut det splitter nye bibelspillet BibleX. Det skal nemlig lanseres som testversjon for ungdommer fra ulike BUK-foreninger under arrangementet.

Vi følger prosjektet videre her på bcc.no, og anbefaler å ta en titt på Bible X sin nettside.

Flere bilder fra BUKs høstcamp kan du se her: