BCC legger planer for arrangementsåret 2021

Mange har forventninger til 2021, og om vi vil se en normalisering av hverdag og samfunnsliv. I BCC er det spesielt en avdeling som følger nøye med på utviklingen; de som arrangerer BCCs stevner.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

For BCC og deltakerne fra hele verden er stevnene, som vanligvis arrangeres 7-8 ganger i året, høydepunkter i menighetslivet. Fellesskapet  her gir både åndelig påfyll og energi, og etter et år med avlysninger er det nok mange som gleder seg til det blir mulig å samles igjen. Forstander Kåre J. Smith satte ord på dette da han gjestet BrunstadMagasinet i februar:

– Vi trenger hverandre, vi må sørge for å komme sammen og styrke hverandre og vårt mot i Gud. Det er ingenting som slår det å være sammen, men det at vi har fått være sammen digitalt, det har hjulpet oss kraftig i disse dager.

– Vi trenger hverandre, det å komme sammen og styrke hverandre, sa Kåre Smith under BrunstadMagasinet i februar. Nå håper BCC det blir mulig å arrangere stevner igjen i løpet av 2021. Foto: Anne-Sophie Tombre

Håper det blir mulig med et tilnærmet normalt sommerstevne

Selv om alt foreløpig foregår online, håper alle nå at det etter hvert blir mulig å møtes til stevner igjen, hvis smittetallene går rette vei i 2021.

Steinar Riise, daglig leder i BCC

Daglig leder i BCC, Steinar Riise, forteller at de i første rekke planlegger hybridstevner i samarbeid med BCC Media og lokalmenighetene. Det vil si at det fortsatt blir online-stevner fra studio, i kombinasjon med lokale samlinger der man kan følge sendingene i mindre grupper. Begge deler må selvsagt skje innenfor de rammene som smittevernreglene tilsier. Så fort situasjonen med pandemien letter, vil stevnene åpnes for flere, i takt med at samfunnet åpner seg.

– Vi har jo et håp om at vaksineringen har kommet så langt til sommeren, at det blir mulig å arrangere et sommerstevne igjen, om ikke med like mange internasjonale gjester som til vanlig, sier Steinar Riise.

Første BCC-event i 2021 blir online søstrestevne

For ett år siden arrangerte BCC sitt tradisjonsrike stevne for kvinner rett før koronapandemien stengte landet. Stevnet pleier å ha mellom 3.000 og 5.000 deltakere fra mange land, men vil i mars arrangeres som online-stevne, uten publikum i studio. Dersom Oslofjord Convention Center har åpent, vil gjester kunne bo i hotellbyggene. På andre deler av konferanseanlegget vil det være mulig å følge sendingene innenfor gjeldende smittevernsregler.

For alle i målgruppen, oppfordres det til å gjøre dette online-stevnet til en festhelg, uansett om en kan samles bare to eller flere. Og det er mange damer som gleder seg til en helg der alt settes til side for å være sammen med gode venner igjen, og få påfyll til troslivet.

Stevner vi savner: her fra fjorårets arrangement for kvinner, før koronapandemien stengte landet. Foto: BCC

Planlegger flere regionale stevnehelger til høsten

BCC har også lagt planer for høsten, og håper å arrangere flere mindre helgesamlinger på Oslofjord Convention Center i siste halvdel av 2021. Her vil lokalmenigheter inviteres til å delta, innenfor de koronaregler som gjelder da, forteller Steinar Riise.

Han sier at stevnehelgene til høsten vil inneholde både oppbyggelse og møter, og mye aktivitet og trivsel for barn og unge.

– Vi har startet samarbeid med barne- og ungdomsforeningene; Aktivitetsklubben og BUK, for å lage skikkelig bra aktivitetstilbud for familiene og de unge. Her ser vi for oss en rekke aktiviteter og turneringer på dagtid, i tillegg til egne BUK-kvelder for ungdommen. Vi vil komme tilbake til aktuelle datoer og mer info, og selvsagt oppdatere denne i takt med de smittevernsreglene som gjelder til enhver tid.

Takknemlighetskollekt og «vaffelsøndag» sikret inntektene for første kvartal

BCC har siden mars 2020 leid plass til alle sine online-event i et moderne, interaktivt studio på Oslofjord Convention Center. Her er det gjennomført fire online stevner og nesten ukentlige sendinger for barn, ungdom og voksne som erstatning for det vanlige menighetslivet som ble stengt ned.

Deltakerbetaling til de store stevnene har imidlertid uteblitt i snart ett år. For å dekke inn kostnadene til leie av lokaler, utstyr og personale til onlinesendingene har det blitt arrangert kollekter. Steinar Riise forteller at i løpet av tre uker i februar har en stor «takknemlighetskollekt» sørget for å dekke kostnadene for hele første kvartal av 2021, og mere til.

– På søndag kunne vi feire at vi nådde, og endatil overgikk kollektmålet med en internasjonal vaffelfest online. Det ble en kjempesuksess, med stor stemning og innsendte bilder av vaffelspisende venner fra hele verden. Totalt kom det inn over 9 millioner, noe som var langt over målet vårt, så nå ligger vi på forskudd, sier daglig leder fornøyd.

– Det har vært fantastisk å merke givergleden fra medlemmer verden over det siste året. Mange har kommet og spurt hvordan de kunne bidra med for å dekke de løpende utgiftene. De uttrykker stor takknemlighet for online-tilbudet og hva det har gitt oss av åndelig påfyll under pandemien, sier Riise.

Sveip for å se bilder fra søndagens sending (foto: BCC Media):

Artikkelen er oppdatert 04.03.2021.