Jorden rundt på to dager

BCCs online sommerstevne har inspirert til mye lokalt engasjement, og i helgen gikk medlemmer fra BCC jorden rundt. Tusenvis av unge og eldre i lokalmenigheter over hele verden deltok i en kilometerkonkurranse ved å gå, løpe eller sykle.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BKM New Zealand

Overskriften for BCCs stevne er «internasjonalt mangfold», og det har utfoldet seg gjennom film, sang og taler fra hele verden. I forkant av møtene har medlemmene delt deres kultur, språk og gitt innblikk i det lokale menighetslivet. I tillegg har det blitt delt forslag til aktiviteter som kan gjennomføres lokalt, og siste helg var det lagt opp til et stort internasjonalt engasjement som inspirerte menigheter og medlemmer over hele verden til å komme i bevegelse.

LES OGSÅ: En annerledes sommer: BCCs online stevne er i gang

«World Wide Race» samlet deltakere fra alle verdensdeler

Mellom møtene var det denne helgen arrangert et virtuelt løp «World Wide Race», der målet var at flere tusen deltakerne fra de ulike menighetene skulle registrere nok kilometer til å komme verden rundt.

Konkurransen skapte engasjement i mange lokalmenigheter, og på appen strømmet det inn oppdateringer og bilder fra ulike kontinenter med både unge og eldre i aktivitet sammen. Appen var koblet til en tv-sending som pågikk hele helgen med live oppdateringer.

Under «World Wide Race» var det statusoppdateringer fra lokalmenighetene. Foto: BrunstadTV
Underveis i konkurransen ble det sendt inn bilder fra hele verden, her fra Hong Kong. Foto: BrunstadTV

New Zealand: felles aktivitetsdag for barn, ungdom og eldre

I New Zealand arrangerte lokalmenigheten en felles aktivitetsdag for hele gruppen i forbindelse med løpet. Her deltok både unge og eldre, og Henry Smith (23), var en av arrangørene:

–Vi la opp til flere aktiviteter som passer for alle aldre, og så hadde vi skrevet ut løpenumre til alle. Det var særlig gøy for barna.

Sveip for å se bilder fra aktivitetsdagen:

 

Dagen startet med oppvarmingsleker, og langs ruten var det satt opp drikkestasjoner og lagt opp til felles pauser. New Zealand tilbakela hele 1441 kilometer i løpet av helgen og løp av med seieren.

Engasjementet i løpet var over all forventning; hele 87.225 kilometer ble registrert totalt på de to dagene.

Gode vilkår for barn og unge

I lokalmenigheten i New Zealand er en stor del av gruppen barn og ungdom. Derfor er Henry motivert for å gjøre en innsats for neste generasjon:

–Å se menighetslivet i de andre lokalmenighetene gjør at jeg selv blir inspirert, og vil gjøre alt jeg kan for at barna og ungdommen her kan ha det godt. Selv om vi ikke kan dra på stevne og ungdomscamp i år, kan vi gjøre det beste ut fra de midlene vi har og med et varmt hjerte for de yngre.

Henry Smith (t.v) er en av arrangørene bak aktivitetsdagen. Foto: BCC

17 000 km fra stevnestedet i Norge, men likevel en del av det hele

–Det er klart mange savner å være på stevnet i år. Her kan vi se venner igjen fra hele verden, og ikke minst høre det budskapet som gir oss inspirasjon til å leve etter Guds ord, sier Henry.

LES OGSÅ: Slik følges sommerstevnet online fra Frankrike

–Gjennom streaming får vi likevel høre det samme budskapet, og dette inspirerer til å fortsette med et aktivt kristenliv. Selv om det ikke er helt det samme som å være til stede, er det likevel et godt alternativ å samles foran skjermen, sier Henry.

Her kan du se hva lokalmenigheten i New Zealand bidro med til BCCs sommerprogram: