Slik følges sommerstevnet online fra Frankrike

– I år ble det jo full stopp for reiseplanene våre, så vi er glade for den nest beste løsningen; nemlig å følge møtene hjemmefra, sier Ingunn Sundmark Tombre, som er bosatt i Nancy i Frankrike. Med bidrag fra alle verdensdeler er fellesskapsfølelsen likevel til stede.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Madelén Fjeld/ Anne-Sophie Tombre

BCCs virtuelle sommerarrangement fortsetter den kommende uken, og så langt har det vært tre trosoppbyggende møter for voksne, informasjonssending, barnemøte og møte for ungdom.

På verdenskartet i studio vises lysende prikker hvor appen er i bruk, og det myldrer av små lys i alle verdensdeler. En av dem som følger med hjemmefra er Ingunn Sundmark Tombre fra Nancy i østre del av Frankrike.

Ingunn Sundmark Tombre

Hun er selv norsk, men har bodd i Frankrike siden hun møtte ektemannen Harald under studietiden her. Nå har de vært gift i 30 år, og hun føler seg nesten like fransk som norsk.

En fast og viktig del av livet har likevel vært stevnene i Norge, som hun har deltatt på siden hun var barn. Etter at de fikk barn selv, har hun og mannen fortsatt å prioritere å reise til et av de to sommerstevnene BCC har hvert år. Dette året ble det imidlertid annerledes; hele sommerperioden blir etter all sannsynlighet hjemme i Frankrike. På grunn av koronasituasjonen er det vanskelig å samles, også lokalt:

–Det er nok flere familier som samles her og der, men i svært begrenset omfang. Derfor er vi utrolig glade for at vi kan få sendingene fra BCC online rett inn i stua. Jeg merker at det er det samme budskapet og velsignelsen i møtene, selv om det kommer gjennom skjermen, fortsetter Ingunn.

LES MER: BCCs online stevne er i gang

 

Ansatte og frivillige i samarbeid

Da BCC først måtte avlyse påskestevne for 11 000 påmeldte, satte medieavdelingen i gang et stort arbeid med å skape et tilbud online. Ved hjelp av interaktive løsninger kunne stevnet isteden komme hjem til flere tusen deltakere over hele kloden.

– Det er imponerende, alt det arbeidet som blir gjort for at mennesker over hele verden skal få del i evangeliet. Jeg tar hatten av for alle som står på for å innovere og forbedre online-tilbudet, sier Ingunn.

– Stevnene i BCC har betydd utrolig mye for meg og min familie. Det beste er å selvfølgelig å kunne være til stede fysisk, men når situasjonen er som den er, så er dette klart den nest beste løsningen. Sendingene oversettes til fransk lokalt, men selv foretrekker jeg å høre på norsk. Jeg synes det er ekstra godt å høre møtene på morsmålet mitt.

Harald Tombre simultantolker sendingen fra arbeidskontoret i Frankrike. Totalt tolker frivillige BCCs  sendinger til cirka 20 språk. Foto: BCC

Under arrangementet er det en stab med ansatte som jobber med programelementene, og utenom dette er det en hel del frivillige som bidrar med innhold. Sendingene tolkes til cirka 20 språk, og bærer tydelig preg av internasjonalt mangfold og engasjement, med innslag fra alle verdensdeler.

BKM Nancy er en av flere menigheter som har bidratt til sommerprogrammet, hvor de gir seerne en smakebit av livet i lokalmenigheten.

Fellesskap gjennom skjermen

– Når man ønsker å følge Jesu ord, er det godt å kjenne fellesskap med andre troende som vil det samme. Det er stort å kjenne at vi har et fellesskap i dette på tvers av landegrensene, til tross for store kulturelle forskjeller, sier Ingunn.

Selv om å samles online er annerledes, kan hun likevel fortelle om et fellesskap på en ny måte:

– Jeg er veldig glad for mulighetene vi har gjennom teknikken. Vi er heldige som får høre Guds ord på denne måten, hjemme hos oss selv. Vi kjenner oss delaktige, og kjenner at ånden er til stede, til tross for de mange hundre kilometerne som skiller oss. Jeg tror også at alle som har vært på møter og samvær, føler et fellesskap sterkt også gjennom skjermen. Det skaper en lengsel etter å møtes igjen.

Barnemøte online: To franske  familier ser sendingen sammen. Det er fortsatt strenge begrensninger i Frankrike, men de gjør de de kan for å skape fellesskap og gode opplevelser for barna. Foto: BCC
De to familiene har leid hoppslott i hagen, for å gjøre online sommerstevne til en minnerik og fin opplevelse når man ikke kan reise til det vanlige stevnet. Foto: BCC