BCC ønsker kreative ideer for å samle medlemmene

Når det ikke er mulig å samles i menighetene i store deler av verden, ønsker BCC å bruke muligheten til å få frem nye og kreative måter å nå hverandre på. Nå oppfordres medlemmer i inn- og utland til å sende inn sine forslag digitalt.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

– Har du idéer til hvordan menigheten kan samles online? Det var spørsmålet BCC-medlemmer fra hele verden fikk via medlemsportalen denne uken.

Det er bare gått noen dager etter at nye og omfattende restriksjoner på bevegelsesfriheten ble innført i Norge, men tiltakene er allerede svært merkbare for alt forenings – og menighetsliv i hele landet.

Det samme skjer i store deler av Europa og resten av verden.

Vi har kanalene og teknikken, nå skal vi skape mer innhold

Berit Hustad Nilsen

Første avlysning var det internasjonale påskestevnet med 10.000 deltakere og ungdommens påskecamp. Men også det lokale menighetslivet, med ukentlig aktiviteter, er nå helt ute av drift.

BCC har gjennom flere år tenkt langsiktig og bygget opp medievirksomheten vår, og medieavdelingen står klare til å ta på seg større oppgaver for å møte det behovet som nå har oppstått.

Dette kan rett og slett skape mange nye muligheter for fremtiden.

– Vi har kanalene og teknikken, nå trenger vi bare gode idéer og flere frivillige som kan bidra til produksjonen, så vi kan samles om det kristne budskapet på nye måter, sier Berit Hustad Nilsen, som leder medieavdelingen i BCC. Her er det satt ned en bred prosjektgruppe for å utvikle nye konsepter som kan samle menighetene digitalt.

LES OGSÅ: Hebreerbrevet i nytt format vekker interesse hos ungdom 

– Det at verdenssituasjonen er som den er, gjør jo at det kristne budskapet er mer aktuelt enn noensinne. Det gir håp, tro og trøst, og representerer en livskraft som gjør det beste ut av situasjonen – alltid, sier Berit Hustad Nilsen.

Avlysningene blir en katalysator for å samles på nye måter

Det jobbes nå med å skape et virtuelt program for påsken og tiden etter dette. Det omfatter tilbud til alle målgrupper; voksne, ungdom og barn.

Og her trenges altså alle gode idéer og krefter som kan bidra. Under et døgn etter at invitasjonen til medlemmene var publisert på medlemsportalen, var det kommet inn rundt 40 forslag. Det er veldig gledelig, synes Hustad Nilsen:

– Det er supert å få nye innspill inn i arbeidet. Dette er en ekstraordinær situasjon, så nå samler vi oss og jobber på tvers av alle avdelingene i BCC. Siden mange har hjemmekontor, går det Zoom- og Skypemøter gjennom hele dagen. Vi har fått mye å gjøre, men med riktige smitteverntiltak og oppfølging av myndighetenes anbefalinger, håper vi å holde oss friske.

LES OGSÅ: Stevne med 10.000 deltakere kan ikke gjennomføres