Internasjonal hverdag på BCCs hovedkontor

På hovedkontoret i Oslo er det kulturelt mangfold. Noe av det som bidrar positivt til arbeidsmiljøet er ungdommene som har søkt seg til BCCs ungdomsprogram, YEP. Dette året er det ungdommer fra 8 ulike land som har arbeidsplass her. Men hvordan er det å komme fra Sør-Amerika for kulturutveksling i Norge?


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Lidiya Lukashuk/ Sebastian Ådalen

De fleste av ungdommene som søker seg til BCCs ungdomsprogram Youth Exchange Program (YEP), får jobb på hovedkontoret vårt i Oslo. Her gjør de blant annet oppgaver knyttet til BCCs egen TV-kanal, oversettelse fra norsk til morsmål, planlegging og gjennomføring av internasjonale konferanser, kommunikasjon på web og sosiale medier.

De kommer hit fra alle verdensdeler, og er normalt en del av programmet ett år. I løpet av denne tiden får de jobbe for ideelle prosjekter, være med på bibelundervisning og oppleve kulturutveksling med opplæring i norsk språk og kultur.

Under oppholdet får ungdommen blant annet bibelundervisning, og fordypning i flere ulike tema. Foto: BCC

LES OGSÅ: Dette får ungdommer ut av et år på A-laget

Noen av de sist ankomne medarbeidere på huset er blant annet Keiry (19) og Gervane (19) fra nord i Brasil. De jobber for BCC til daglig, hvor de samarbeider med to andre ungdommer om forskjellige oppgaver gjennom uka.

– Det er spennende å bli kjent med et nytt språk og en ny kultur, sier Keiry.

Fra Amazonas til bofellesskap i Norge

Hjemme i Para i Brasil bor hun i Amazonas – en ganske annen hverdag enn den hun nå opplever i her i Norge. Morsmålet er portugisisk, og hun har allerede lært seg en god del norsk. Forberedelsene startet allerede før hun dro hjemmefra; der lærte hun seg norske ord og uttrykk via internett, og det har kommet godt med da oppholdet i Norge startet.

Keiry bor med ti andre jenter, fra totalt åtte ulike nasjoner, og alle er en del av ungdomsprogrammet. Her deltar de sammen på bibelundervisning hver uke, og i tillegg deltar de på andre aktiviteter som tilbys.

– Det er gøy å bo sammen med andre rundt min egen alder som tror på det samme som meg, sier hun. – Vi blir ekstra godt kjent, og snakker om mange forskjellige temaer på bibelundervisningen sammen.

Keiry (tredje fra venstre), bor sammen med andre jenter som er en del av BCCs ungdomsprogram. Foto: BCC

Skitur i vinterland – en helt ny opplevelse

Gervane forteller at de akkurat har vært på helgetur til Hallingdal, hvor de fikk oppleve skikkelig norsk vinter og snø.

– Der jeg bor har vi ikke mindre enn 20 grader om vinteren, så denne opplevelsen vil jeg aldri glemme. Det var veldig spennende å prøve skibakken!

Gervane (i midten) og noen av guttene som var med på turen til Hallingdal. Foto: BCC

På turen fikk ungdommene først en skikkelig vinterdag på fjellet, som ble etterfulgt av en fest med trosoppbyggelse og oppglødning for troen. Det kristne fellesskapet ungdommene møter på utvekslingsprogrammet er også en viktig del av opplevelsen.

– Den forkynnelsen og bibelundervisningen vi får, sammen med andre ungdommer fra hele verden, gir oppholdet en dimensjon som beriker livet mitt, sier Gervane.  – Det er noe jeg vil ta med meg hjem når utvekslingsåret er over.

LES OGSÅ:  Tid for avskjed: 360 ungdommer reiser snart hjem 

Ungdomsprogrammet er en viktig misjonsarena i BCC, og det internasjonale arbeidsmiljøet gjør hverdagen spennende på hovedkontoret. De neste månedene vil vi dele flere artikler og film av det som skjer i BCC i hverdagen.

Det var action og spenning på fjellet i Hallingdal for ungdommer fra alle verdensdeler. Foto: BCC
Etter en lang dag ute, var det tid for fest med trosoppbyggelse og fellesskap. Foto: BCC