Tid for avskjed: 360 ungdommer reiser snart hjem

Dette skoleåret har 360 ungdommer fra 31 land deltatt på BCCs internasjonale ungdomsprogram i Europa. I helgen samlet alle gruppene seg til sommerfest, for å markere at året nå går mot slutten.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Adelle Cheetham

Et variert program var forberedt for helgen, og fredag kveld var det klart for sommerfest. Til daglig er deltakerne på ungdomsprogrammet på flere ulike lokasjoner, men denne kveld ankom spente ungdommer fra Brunstad, og litt mindre grupper fra andre steder i Norge, Danmark, Tyskland og Nederland.


Gershon Twilley ønsker alle velkommen til temafesten. Foto: BCC

Første del av kvelden var viet til taler, musikk og appeller, der temaet var «Bevar ditt hjerte». Det var hentet fra Bibelen, i Salomos Ordspråk 4: «Bevar ditt hjerte fremfor alt det som bevares; for livet utgår fra det.

Ukentlig bibelundervisning har samlet deltakere fra mange steder

Ungdommene fikk mange gode og oppmuntrende ord med seg fra både lærere og frivillige som har vært tilknyttet ungdomsprogrammet dette året.

Ved Brunstad Bibelskole gis det ukentlig bibelundervisning som streames via internett til de andre lokasjonene. Samarbeidet med BrunstadTV gjør at alle som er på ungdomsprogrammet får med seg denne undervisningen, uansett hvor de er plassert dette året.

Gershon Twilley har jobbet med ungdommene på utvekslingsprogrammet siden oppstarten i 2002, og har mange gode ord å si om dette årskullet.

– Dette er en av de mest helhjertede og handlekraftige gruppe med ungdommer jeg kjenner. På bibelundervisningen følger de med og er levende interesserte, og det at de på eget initiativ startet med innsamling til misjonskollekten i vår, viser at de virkelig har både varme hjerter og engasjement for saken. Det var med på å skape et rekordresultat på misjonsfesten i mars, smiler han.


Musikk: talentfulle ungdommer hadde også forberedt fengende sanginnslag. Foto: BCC

Misjon: reiser hjem og blir til nytte i sine lokale menigheter

Kvelden ble en verdig markering av at året på ungdomsprogrammet går mot slutten, og en inspirasjon til de 360 deltakerne som snart reiser tilbake til sine hjemland og lokale menigheter. Her ble de oppfordret til å fortsette den gode utviklingen de har hatt som kristne dette året. Mange ungdommer vitnet om hvor mye tiden har betydd for dem, både personlig og som kristne.


Mange kunne fortelle om at året på ungdomsprogrammet har betydd mye for dem personlig. Foto: BCC


Lag fra 10 ulike steder konkurrerte mot hverandre, og bidro til mye underholdning og lattermild stemning i publikum. Foto: BCC

Tur og aktiviteter i norsk skjærgård

Lørdag morgen satte syv busser kursen mot Telemark og skjærgårdsperlen Risøya. Her var det forberedt en rekke ulike aktivitetsposter rundt på øya, små grupper med mange smilende ungdommer, som er blitt gode venner i løpet av det siste året, ruslet rundt i mindre grupper og deltok på det som fristet mest.

Grip mulighetene som ligger foran deg!

Etter en god middag samlet ungdommene seg ved hovedhuset på øya for noen inspirerende ord fra Bjørn Nilsen. Han ble intervjuet av Gershon Twilley, som blant annet spurte hva Bjørn ville gjort hvis han var ung i dag og skulle reise hjem fra et år på ungdomsprogrammet.

– Da ville jeg grepet de mulighetene som lå foran meg, til å være med å arbeide i menigheten! Om det er å plukke søppel etter et arrangement, eller noe annet. Vær åpen for hva Gud vil vise deg, og hva han vil bruke deg til, sa han til han ungdommene.

– Der man ser et behov, kan man gå inn og fylle det, og få med seg andre. Ved å gå løs på de oppgaver som Gud har lagt ferdig for meg blir jeg en kraft, uansett hvor jeg er, og får oppleve gleden av å være med å gi.

Og nettopp det å gi sin tid og sin energi har mange av ungdommene som var samlet denne helgen gjort det siste året. Mange av dem har ytt frivillig innsats for BCC og i prosjekter som støtter BCCs formål. BCC er stolte av å ha så mange flinke og engasjerte ungdommer, og for de ressursene de utgjør for framtiden i sine lokale menigheter.


Noen av gruppene som har deltatt på ungdomsprogrammet dette året. Foto: BCC