Store forventninger til internasjonal sommercamp

Torsdag åpnet den første sommercampen på Brunstad i Vestfold, arrangert av Brunstad Ungdomsklubb og BCC. Her er cirka 4.000 ungdom fra 35 land samlet til fem dager med sommeraktiviteter og kristent fellesskap. Klikk på bildet for å se filmklipp fra første dag!


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Adelle Cheetham – Film: Julie Nygård/BrunstadTV

– Det er en kjempemotivasjon å se de forventningsfulle ungdommene som ankommer Brunstad og gleder seg til campen, sier Peter Tischhauser, leder for Brunstad Ungdomsklubb. Ungdomsklubben er hovedarrangør for sommercampen, men samarbeider tett med BCC om blant annet det kristne innholdet.

På sosiale medier har det de siste dagene rent inn bilder fra hundrevis av spente ungdommer på vei til campen, og deltakerne kommer fra alle verdensdeler. Entusiastiske ungdomsgrupper fra Sør-Afrika, USA, Canada, Australia, India og Kina var noen av de som deltok i åpningsshowet torsdag kveld.

Klikk her, eller på bildet over, for å se noen av forventningene ungdommene har til sommercampen!

14 ulike aktivitetstilbud og muligheter for alle

Hovedmålgruppe for campen er ungdom mellom 13 og 18 år, men nesten like mange mentorer er påmeldt og skal ivareta de yngre deltakerne disse dagene. Fra land med lavere kjøpekraft har klubbene fått priser som tilsvarer deres land, slik at det skal være mulig for alle å være med.

Og deltakerne kan glede seg til et variert og vel forberedt program. På dagtid er det mer enn 14 aktivitetstilbud å velge mellom, mens flere av kveldene er viet sportskamper og temasamlinger i storsalen. Her deltar også ungdomsarbeidere fra hele verden for å støtte opp under formidlingen av det kristne budskapet.

Gruppen fra Sør-Afrika sang en kraftfull, afrikansk versjon av Baba Yetu (Fadervår). Foto: BCC


Tracey (18), Gennevieve (15), Natalie ( 15), Kate (14) og Serena (17) har reist fra Oregon i USA sammen med over 90 andre ungdommer. Foto: BCC


Tyske ungdommer har ankommet campen og venter på åpningen. Foto: BCC


Stor stemning torsdag kveld, da det ble spilt showcamper i fotball mellom Vest-Europa og Skandinavia. Foto: BCC