Årets påskecamp er i gang!

I dag møttes endelig de rundt 4.400 ungdommene fra hele verden som skal tilbringe påskeferien på camp i Norge. I neste fem dager skal de bo sammen, gjøre aktiviteter og konkurrere sammen, og ikke minst samles om sin kristne tro. I storsalen på Oslofjord Convention Center sitrer det av forventing, for nå begynner programmet.


Tekst: Johanne Reiersrud – foto: Adelle Cheetham

I formiddag ankom en strøm av unge deltakere Vestfold, ved hjelp av biler, busser, tog eller fly, og mange hadde reist langt.

Det er Brunstad Ungdomsklubb som er hovedarrangør, mens BCC bidrar med forkynnelse og innholdselementer.


Lørdag formiddag startet turneringene opp, her er et volleyballag fra Urbana, USA. Foto: BCC 

Ønsker velkommen til den femte påskecampen på rad

Nå er det klart for et skikkelig avspark, eller kick-off, i storsalen. Belysningen er stemningsfull og dempet, på en stor LED-skjerm lyser påskecampens egen logo. Det er Kåre Smith, forstander i BCC, som skal ønske velkommen og tale til ungdommene i kveld. Han har selv i mange år vært pådriver for et aktivt og godt tilrettelagt ungdomsarbeid i menighetene, og stiller nå opp på den femte påskecampen på rad.

Stor logistikk rundt årets arrangement

Arrangementet er planlagt i mange måneder. Mange av aktivitetene foregår inne på konferanseområdet, men det er også leid lokaler andre steder i lokalmiljøet, for å huse hele bredden av tilbud. I løpet av dagene som kommer skal det spilles utallige turneringskamper i Oslofjord Arena, og det skal leveres ut tusenvis av måltider til sultne ungdommer innimellom aktiviteter og ulike programelementer.

Deltakerne er innkvartert i de nye hotellbyggene på konferanseområdet, hvor de bor sammen i grupper med mentorer og jevnaldrende fra sin lokale ungdomsklubb.


Melanie (19) og resten av jentelaget fra Ottawa er med i ishockey-turneringen. Foto: BCC

– Vi gleder oss spesielt til temakveldene og alt vi skal lære der. Også blir det kjempegøy å spille hockey og få testet hva vi kan som lag, sier Melanie (19) fra Ottawa, Canada. Hun er en av de 188 canadierne på campen, og er påmeldt hockeyturneringen sammen med sitt lokale lag.

I år blir det både jente – og guttehockey, og fasilitetene er det ingenting å si på. En helt ny hockeyarena sto ferdig på Oslofjord i desember, og der kan turneringene gå sin gang med god plass til heiagjengene og andre lag, som spiller turneringer i fotball, volleyball, har håndballskole eller driver med klatring.


Her, i topp moderne fasiliteter på Oslofjord Arena, skal alle sportsaktivitetene foregå under campen. Foto: BCC

36 ulike aktiviteter tilbys på dagtid

Visjonen bak denne store satsningen på camper og ungdomsarbeid i regi av BUK og BCC, er både at ungdom samles om det kristne budskapet, og at alle skal få drive med noe de liker, enten de er sporty, kunstneriske, liker motor, hest eller gaming. Derfor tilbys det hele 36 aktiviteter i år, som alle deltakere har mulighet til å velge mellom.

Aktivitetstilbud på påskecampen:

 • Volleyball
 • Ishockey
 • Fotball
 • Håndball
 • Basket
 • Turn/akrobatikk
 • Klatring
 • Dans
 • Konditor
 • LAN (gaming)
 • Data-koding
 • Robot-bygging
 • Foto
 • Film og Media
 • Tegnsspråkkurs
 • Teater/revy
 • Friluftsliv
 • Tilbud for ungdom med nedsatt funksjonsevne
 • Hesteridning
 • Sjakk
 • Sang
 • Studio og musikk
 • Flyvning
 • Crossfit/Bootcamp
 • Spa
 • Dykking
 • Havopplevelse
 • Fjellturer
 • Paintball
 • Airsoft
 • Skating
 • Kunstverksted
 • Blomsterdekorasjon
 • Slalom
 • Gocart
 • Bowling

Deltakere som har gjort en innsats selv

Deltakerne på campen har selv spart og jobbet sammen med sine lokale ungdomsklubber for å komme hit i påsken. Her blir de en del av et internasjonalt kristent ungdomsfellesskap, hvor de som er tenåringer skal kjenne seg ivaretatt av eldre ungdomsarbeidere og mentorer. Det er mange av dem, som sammen tar ansvar for hver sine grupper med yngre ungdommer. Mye planlegging er lagt ned i dette arbeidet, så alle skal ha det bra mens de er på camp.

De neste kveldene skal et kraftfullt og tidløst kristent budskap skal forkynnes, et budskap ungdommene er interessert i. Det blir tatt i bruk både kreativitet og ny formidlingsteknologi i formidlingen, og det er lagt ned mye jobb i å tilpasse formen og midlene til ungdom i tenårene.

Og det gir resultater. Interessen for disse campene har økt jevnlig de siste årene, og omfatter stadig nye nasjonaliteter. I løpet av påskecampen skal mange nye minner skapes, både for nye deltakere og de som har vært med før.

Vi gleder oss til å følge campen videre her på bcc.no


Fra dagens kamper i ishockeyhallen. Foto: BCC


Volleyballkampene foregår vegg i vegg. Foto: BCC