Fadderordning for nye konferansedeltakere

BCCs sommerkonferanse er godt i gang, og samler deltagere fra 38 land. Her er hele verden representert, og noen er her for aller første gang. Lørdag ble det arrangert velkomstdag for deltakerne på «Brunstad Buddy», et introduksjonsprogram for nye gjester på konferansen.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Randi Hutt 

«Brunstad Buddy» er nytt av året, og er en slags fadderordning som skal gjøre oppholdet så givende som mulig for de som er her for første gang, eller de som ikke har vært BCCs konferanser på Brunstad på mange år.

Konferanseområdet på Brunstad er stort, menneskene mange, og programtilbudet mangfoldig og til tider hektisk. Samtidig er det en unik arena for å oppleve vennskap og fellesskap med mennesker fra hele verden, og det er det Brunstad Buddy skal bidra til. For de som ikke er kjent på Brunstad kan det å bli møtt med litt ekstra veiledning og varme bety mye.


Nye møter til gjensidig berikelse for deltakere og faddere på Brunstad Buddy. Her fra velkomstsamlingen lørdag.  Foto: BCC

Felles idé ga nytt samarbeid

Therese Espegard fra Drammen og Naomi van Oord fra Melbourne i Australia er to av ildsjelene i prosjektet. De forteller at idéen kom i fjor høst, da BCCs lokalmenigheter fra hele verden ble invitert til å komme med idéer og innspill til BCCs arrangementsavdeling, om hvordan fremtidens konferanser kunne videreutvikles til det bedre.

Les også: Tidenes største idédugnad i BCC


Naomi van Oord fra Australia er en av ildsjelene i prosjektet, her ønsker hun den første gruppen deltakere velkommen til lunsj lørdag. Foto: BCC

– Dette var en idé både vår lokalmenighet i Melbourne og lokalmenigheten i Drammen kom opp med. Nå samarbeider frivillige fra begge disse stedene om «Brunstad Buddy», som så langt har hatt rundt 50 påmeldte deltakere, forteller Naomi (23). Hun har selv deltatt på mange BCC-konferanser i Norge, og snakker flytende norsk. Likevel husker hun hvordan det var å komme hit første gang, uten å kunne språket og heller ikke kjenne særlig mange.

Vise omsorg, gi informasjon og skape arenaer for fellesskap

– Fra Melbourne fikk vi mye nyttig innsikt i hvordan de som kommer fra andre deler av verden kan oppleve det å komme hit. Sammen har vi klart å sy sammen et opplegg som vi nå har prøvd ut en ukes tid, forklarer Therese (32). – Vi har vært opptatt av å vise omsorg, gi informasjon og skape arenaer hvor deltakerne kan møte nye venner. Fadderne er tilgjengelig både i en egen servicedesk og på mail, og er behjelpelig med ting både i forkant av stevnet og underveis, og så langt er tilbakemeldingene svært gode.


Varm velkomst: Hver dag står blide «Brunstad Buddies» klare i servicedesken for å ta i mot både unge og eldre konferansedeltakere som er interessert i litt ekstra veiledning. Foto: BCC

Velkomstpakke med norsk sjokolade

Ved ankomst får alle Buddy-deltagere en personlig velkomstpakke. – Her er det et informasjonshefte vi har laget, et nytt og oppdatert kart over Brunstad, og ikke minst; en pakke norsk sjokolade, smiler Naomi. – I tillegg får de som aldri har vært på Brunstad før et gjestekort på 400 kr, og alle får et gavekort med en valgfri aktivitetstur gjennom BCC i løpet av konferanseoppholdet.


Velkomstpakken falt i smak og ga god informasjon. Foto: BCC

Felles lunsj, omvisning og norsk båttur

Lørdag var det klart for velkomstdag og kick-off for de nyankomne Buddy-deltakerne. Etter formiddagsmøtet i storsalen møttes de til lunsj i en av restaurantene i konferansesenteret.


God stemning under velkomstlunsjen, som virkelig sto til forventningen. Etter maten fortsatte programmet med omvisning og båttur. Foto: BCC

Deretter ventet en guidet omvisning på Brunstad, hvor både Hagebyen, de nye hotellbyggene og flerbruksanlegget som er under oppføring ble besøkt.  – Vi ønsket å gi deltakerne en fin dag med litt smak av norsk sommer, og rundet til slutt av dagen med en båttur i skjærgården, hvor Vestfjorden viste seg fra sin beste side, sier Naomi fornøyd.

En av de som nøt båtturen var Olga Lorice Touoyim (42) fra Douala i Kamerun. Hun er på konferanse i Norge for andre gang. – Jeg reiser hit fordi troen og forkynnelsen her er viktig for meg, og den velkomsten vi fikk i dag var helt spesiell. Lunsjen var en kjempefin måte å møte de andre, men omvisningen på Brunstad og båtturen etterpå var enda bedre. Helt fantastisk, smiler hun.


Olga Lorice Touoyim fra Kamerun (til venstre) var storfornøyd med dagen, som startet med felles lunsj og ble avsluttet med båttur. Foto: BCC

Nye venner etter første dag

– Dette var en gruppe som viste stor interesse og begeistring hele dagen, sier Therese. – Vi så også at flere av deltakerne som var i samme aldersgruppe fant hverandre, og to av de yngste jentene avtalte å møtes igjen allerede neste dag, forteller Therese.

– Det gjør oss som arrangører veldig glade, for det å legge til rette for at alle skal møte nye venner, det er noen av hovedpoenget med dette opplegget. Mange av dem har gledet seg veldig til å komme hit og delta på sommerkonferansen, og det å få være med å gi dem et så bra opphold som mulig er en stor glede, avslutter hun.


Nye og gamle venner koser seg på tur i Vestfolds skjærgård. Foto: BCC


Deltakerne fikk guidet omvisning både inne og ute på konferanseområdet, og det norske sommerværet viste seg fra sin beste side hele dagen. Foto: BCC


Muntre øyeblikk da noen engelske konferansedeltakere inviterte Brunstad Buddy til velkomstdans inne i konferansesenteret. Foto BCC