Live finale i sesongens ungdomsprogram på BrunstadTV – «I Front»

Det er andre dag på påskecampen, og kveldens ungdomssamling er i gang. Etter en lang dag med aktiviteter er de over 4.000 ungdommene tilbake i storsalen, klare for finale i sesongens ungdomsprogram – «I Front».


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: Anne-Sophie Tombre / Eirik Tombre

Til feiende musikk settes startskuddet for kvelden. Den unge programlederen ønsker velkommen og presenterer to voksne teamledere; Harald Kronstad og Trond Eriksen. De har begge vært aktive ungdomsarbeidere hele sitt voksne liv, og nå skal de lede hver sin halvdel av salen gjennom konkurransene som følger.


Trond Eriksen og Harald Kronstad skal delta i liveversjonen av programmet som lagledere for hver sin halvdel av salen

Gjennom hele vinteren har BrunstadTV samlet BCCs ungdomsgrupper til månedlige sendinger med fokus på mentor- og omsorgsarbeid. Og i forbindelse med påskecampen sendes altså «I Front» live fra storsalen på Oslofjord Convention Center.

Omfattende program krever gode forberedelser

I forkant av programmet er det lagt ned en betydelig innsats fra produsent-teamet for «I Front». Det er utformet konkurransegrafikk, det er produsert flere filmer, og innholdet i manus er nøye forberedt. Alt med tanke på å oppmuntre og være en tankevekker til å leve et aktivt kristenliv.


En av mange filmer som er produsert, hvor det tas det opp aktuelle problemstillinger som ungdom kan kjenne seg igjen i, og som de sammen skal finne noen svar på. Foto: BCC

Medvirkning øker engasjementet hos målgruppen

Også internettløsningen i salen er oppgradert for anledningen. Målgruppen for kveldens program er ungdommer i aldersgruppen 13 til 20 år. Alt er lagt til rette for at forståelsen og begeistringen for det kristne budskapet kan tilta. Da er medvirkning og engasjement viktige faktorer, og når første oppgave dukker opp på skjermen, lyser det i flere tusen mobil-skjermer i hele salen. Alle kan være med å svare, og resultatet kommer umiddelbart opp på skjermene i front av salen.


Oppgavesvarene er ikke opplagte, men ved samarbeid og stemmegiving fra mobilen velger man det alternativet de mener er best. Foto: BCC

Oppgaven går ut på hvordan en kan ta riktige valg, uavhengig av hva andre rundt en selv måtte mene eller velge. Det hviskes litt her og der i benkeradene, det er ikke opplagt hva som er det riktige svaret på oppgavene.

Voksne som gode veiledere og mentorer som bryr seg

Trond Eriksen og Harald Kronstad er minst like engasjerte som lagene sine, og mellom hver oppgave er det pep-talk og kvikke replikker fra scenen. Kåre J. Smith er med som nøytral tredjepart, han kommenterer svarene som velges, og fyller inn med gode poeng som gjør det mer forståelig for ungdommene i salen.


Kåre Smith er også med på scenen, og fyller inn med gode poeng når lagene har avgitt sine svar. Foto: BCC

I tillegg til de yngste ungdommene sitter det mange unge mentorer i alderen 20 til 36 år i salen. De har vært med på aktivitetene hele dagen, og de engasjerer seg i kveldsprogrammet sammen med sine grupper. Dette gir en trygghet og et samhold som bidrar til at alle deltakerne skal kjenne at noen bryr seg om akkurat dem.

Til sist er det «Team Harald» som vinner konkurransen, og det trekkes 10 vinnere fra laget som gikk av med seieren. Salen eksploderer i jubel mens navnene dukker opp på skjermen.

Ved å involvere publikum har denne livesendingen kanskje blitt den mest interessante I front-sendingen til nå, og engasjementet fortsetter i samtaler blant gruppene av ungdommer som forlater salen sammen.

Les mer om Brunstad Ungdomsklubb her. 


Team Haralds halvdel av salen var storførnøyd da de vant med 20 poeng. Foto: BCC


Kveldens program klarte å skape stort engasjement, og formidlet oppmuntrende og gode budskap til de unge på en kreativ måte. Foto: BCC