Fellesskap, fart og feststemning på BCCs påskecamp

Mange av aktivitetene under BCCs påskecamp foregår inne på konferanseområdet på Brunstad, og mange av aktivitetene har leid idrettshaller, ridebaner, musikkstudio og dansesaler i området rundt Sandefjord og Tønsberg.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: Randi Hutt 

De over 4000 ungdommene som deltar på Brunstad Christian Church(BCC) sin påskecamp har hatt over 40 ulike kurs- og aktivitetstilbud å velge mellom. Det skal altså finnes noe for enhver interesse når de i dag fordeler seg ut på alle de ulike tilbudene. Vi nevner noen av dem her:

 • Hesteridning
 • Kurs i tegnspråk
 • Kurs i førstehjelp
 • Friluft
 • Havopplevelser
 • Robotprogrammering
 • Koding
 • Teater/revy
 • Flyging
 • Fotografering
 • Baking og kakedesign
 • Sang, studio og musikk
 • Ishockey
 • Fotball
 • Volleyball
 • Basketball
 • Håndball
 • Paintball
 • LAN
 • Film og media

Innsats fra flere aktører, men samme formål

BCC samarbeider med ungdomsforeningene Brunstad Ungdomsklubb, Xercize og MakeMusic for å avvikle påskecampen. Det har blitt lagt ned store ressurser så ungdommene skal få delta på morsomme aktiviteter som interesserer dem, samtidig som de får treffe nye venner fra mange ulike land og verdensdeler.


Vinteren har ikke sluppet taket i Norge enda, men det legger foreløpig ingen demper på stemningen. Foto: BCC

Rekordpåmelding, der største økning er fra andre verdensdeler

Det har aldri vært flere valgmuligheter, og det har aldri vært så mange påmeldte ungdommer. Det er cirka 1.000 flere påmeldte til påskecampen i år, og den største økningen kommer fra de internasjonale deltakerne. Flere og flere prioriterer reisen hit, og ungdommer kommer i store grupper fra hele verden.


På Aktivitetstorget midt i konferansesenteret har drop-in aktiviteter, og man kan melde seg på ulike dagstilbud. Foto: BCC 

Kunnskap og inspirasjon til et ungt kristenliv

Selv om aktivitetstilbudet er stort og mangfoldig er likevel hovedmålet med oppholdet at ungdommer som har meldt seg på skal få kunnskap og inspirasjon til sitt trosliv. Dette er en gjennomgangstone i hele påskecampen, og kveldssamlingene er viktige møteplasser.

Her får de høre det kristne budskapet om et nytt liv, der det onde må vike, overvunnet av det gode. Hjelpen finnes i Guds ord, og ved å høre, lære og selv sette seg inn i det kan en som ungdom bli i stand til å velge retningen for livet på et selvstendig grunnlag, ikke bare på grunn av det foreldre eller andre har valgt før dem.


Tid til noen gode samtaler underveis, er for mange en viktig del av opplevelsene i påsken. Foto: BCC

Flere samlinger venter

Overalt ser vi glede, vennskap og unge mennesker som er på vei til og fra aktiviteter og samlinger. Noen to og to, andre i flokk.

Allerede i kveld samles alle ungdommene til ny temasamling i storsalen. Fornøyde etter dagens aktiviteter kommer de ruslende. For ungdommene som har prioritert å reise til BCCs påskecamp er det her på Oslofjord det skjer påsken 2018.


På kveldene samles alle til innholdsrike samlinger i storsalen, med variert program. Foto: BCC