Med visjoner for fremtiden

Sensommeren 2016 lanserte BCCs lokalmenighet i Eiker en noe spesiell utfordring. De utfordret alle lokalmenigheter over hele verden til å nå 50% av sitt totale innsamlingsmål innen juli 2017. For de som når målet, arrangeres det en kjempefest under BCCs sommerkonferanse.


Av: Kim-David Østgård – Foto: BCC

– Det å legge til rette for barn og ungdom, for neste generasjon, det er en veldig stor motivasjon for meg, sier Tore Eriksen fra BCCs lokalmenighet i Eiker.

Like etterpå tar han på seg konduktørhatten, blåser i fløyta, og finner sin plass i togkupé-kulissene som er satt opp i TV-studio. Det er midt i sendingen av TV-programmet «BrunstadMagasinet».

20170101_brunstadmagasinet_01
Studiosetting i storsalen på Oslofjord Convention Center under sending av «BrunstadMagasinet»

Togreise-idéen – resultat av lokale behov

20170101_brunstadmagasinet_tore
Tore Eriksen

Og for de som lurer på hva som foregår, spør vi Tore hva som er bakgrunnen for dette.

– BKM Eiker har alltid hatt stort engasjement, og vi har gjennom mange år jobbet for å skape gode rammevilkår for barn og ungdom i vår lokalmenighet. For flere år siden gjorde vi en analyse av forventet vekst, la planer for fremtiden, og satte oss mål for hva som måtte til for å håndtere veksten. Flere av medlemmene i Eiker har satt opp en plan for hva de ønsker å bidra med de neste årene, og så har vi i samarbeid planlagt hvor lenge vi må spare før vi kan sette i gang nye prosjekter, sier Tore.

Men hvor kommer dette toget inn i bildet?

– Ja, jeg skal komme til saken, smiler Tore. – På sensommeren i fjor satte vi i BKM Eiker oss ned for å ha en idémyldring på hvordan vi kunne inspirere både oss selv og andre til å nå våre mål for innsamlingen. Vi ønsket å inspirere alle BCCs lokalmenigheter ved å utfordre de i en konkurranse, og det var mange gode ideer som kom opp. Men da forslaget om en «togreise» kom, tok idémøtet helt av!

Utfordringen

Medlemmene i BKM Eiker gjør ideene til virkelighet, og har nå utfordret lokalmenigheter over hele verden til å hive seg på «Den store togreisen». Alle lokalmenighetene som klarer å oppnå 50 % av sitt totale sparemål innen sommeren 2017, blir invitert på en stor tog-fest under Sommerkonferansen på Brunstad.

– Interessen har vært enorm, og mange har allerede nådd målet før vi har kommet til jul! sier Tore fornøyd. Men vi spør hva det å nå «50% av sitt innsamlingsmål» innen sommeren egentlig betyr, og når de etter planen egentlig skulle være i mål med dette. –De aller fleste lokalmenighetene har, som BKM Eiker, laget planer for hva de ønsker å samle inn frem helt til desember 2020. Så planen er å komme endelig i mål til det tidspunktet. Men det er alltid inspirerende med konkurranse, så vi satte oss et delmål på 50%, og prøver nå å få med oss flest mulig på det.

20170101_brunstadmagasinet_04
BCC-medlemmene fra Eiker fremførte en fengende sang. Over 250 mennesker på scenen på en gang!

Han sitter innerst i togkupeen sammen med programlederen, og tar imot lokalmenighetens representanter på løpende bånd. Ruth Riise Bolsønes representerer lokalmenigheten i Molde, og ser så fornøyd ut at smilet nesten går rundt. – Vi har hatt mye moro rundt innsamling og dugnad i Molde, men å komme hit i studio og møte de andre representantene er skikkelig inspirerende. Det er så bra at Eiker gjorde dette initiativet, så vi fikk noe å strekke oss etter, det er alltid spennende å lære av hverandre, så jeg tar med alle gode tips og råd hjem til Molde!

20170101_brunstadmagasinet_ruth
Ruth R. Bolsønes er entusiastisk representant for sin lokalmenighet

Bakgrunn for hele innsamlingsaksjonen

Etter at TV-opptaket er gjort, puster Tore lettet ut. – Det krever litt innsats å være ildsjel og «konduktør», men det er enormt motiverende å møte mine venner i togkupeen. Det er helt tydelig at lokalmenigheter over hele verden er opptatt av å legge til rette for den oppvoksende slekt. Det at de som vil høre Guds ord og være i et kristent fellesskap kan ha økonomi til å bygge og å drifte egne steder er helt avgjørende. Vi vil ikke sitte stille og vente på at staten skal sørge for oss. Vi ønsker å gjøre noe nå, og vi gjør det skikkelig!

Når vi spør hvor mange lokalmenigheter som har meldt sin interesse for å være med i denne konkurransen, svarer Eriksen at interessen har vært overveldende.

– Vi tenkte vel i starten at dette ble en morsom konkurranse mellom de største lokalmenighetene på Østlandet, men det har strømmet på med interesse fra hele verden. I togkupeen i dag sitter det 17 representanter fra både Norge, England, Tyskland, Nederland, Sveits og Danmark! Flere av lokalmenighetene har passert delmålet allerede, og fosser altså videre for å nå 100% innen desember 2020. Så nå begynner jeg nesten å lure på om det blir plass til alle som vil komme på festen til sommeren! Men vi finner vel en løsning, slik at alle som vil kan komme og være med, smiler Eriksen lurt. – For fest skal det i alle fall bli!

Dette er nok ikke det siste vi hører om den store togreisen, for dette er bare starten på nok et interessant år i BCCs historie.