Klar for en ny høst: Tro på fremtiden

En begivenhetsrik sommer er til ende. Sommerstevnet ble avsluttet med en informasjonssending fra Magasinet, og tale av Kåre J. Smith.


Betydningen av å kunne samles til stevner på tvers av landegrenser, kulturer og alder, har i sommer vært tydeligere enn noen gang. Det har vært et yrende liv på Brunstad, og to familiestevner og en sommercamp for ungdom er nå over.

Denne tradisjonen skal fortsette, og det er utgangspunktet for at aksjon for ungdommen videreføres. Nå i ny drakt. En gruppe frivillige ungdomsarbeidere fra Norge, Nederland og Tyskland har brukt kreativitet og jobbet engasjert i flere måneder frem mot lanseringen.

Klappsalvene runger i salen da aksjonen med løpetema, PACE, blir avslørt. Det engelske ordet betyr tempo, og handler om å holde en jevn fart over en periode.

En ny, oppmuntrende sang ble fremført på scenen denne ettermiddagen.

– Formålet med aksjonen er nettopp å hjelpe til, slik at de som ønsker det sikrer seg mulighet til å komme på stevner og camper både nå og i fremtiden, uavhengig av familiens økonomiske situasjon, sier Jermund Pedersen. Han er leder i Brunstad Ungdomsklubb, og har vært pådriver for å engasjere den nye aksjonsgruppen.

Aksjonen består av to deler. Den ene delen er BUK (Brunstad Ungdomsklubb), der de lokale ungdomsklubbene skaffer jobber sammen og alle betaler et månedlig bidrag på sin egen bidragsplan for å dekke deltakelse på den neste ungdomscampen. Denne gangen er det lagt til en morsom gimmick at en samler coins i aksjonen. Selve oppladningen til campene er en viktig del av reisen, og planen er satt opp i forhold til hvor mange ungdomscamper en planlegger å komme på. Dette er naturlig nok ulikt, alt etter hvor lang reisevei en har til Brunstad.

For at det skal være engasjerende for ungdommen ble konseptet forklart med elementer av gamification.

Den andre delen er Samvirk UNG. Det gjelder de som er mellom 18 og 26 år, og som har begynt en langsiktig betaling av egenkapital til sin egen avtale om hotellovernatting. Mange av disse bor nå sammen med foreldre under stevnene, så via Samvirk UNG får de hjelp til å være på forskudd inntil de trenger egen overnatting som voksne.

Informasjon om stevner

Det ble skapt store forventninger til festhelgen som går av stabelen i oktober. Det er forventet så mange deltakere, at alle ble oppfordret til å slå seg mest mulig sammen når det gjelder overnatting akkurat denne helgen. Og for de som ikke kan reise eller ikke får plass, så ble det anbefalt å få med seg sendingene via Live-appen.

Videre ble det informert om årspåmelding til stevner i 2025, som åpner i oktober, og minnet om at alle som deltar på stevnene også booker overnatting i Samvirk.

I Magasinet ble det løftet fram at for personer som er særlig økonomisk vanskeligstilt, har mulighet til å søke om bistand via en lokal støtteordning for å kunne delta på stevner.

– Vi er veldig opptatt av at de som er i særlig krevende situasjoner opplever å bli ivaretatt ved den lokale hyrdetjenesten, sa Trond Eriksen fra scenen på vegne av forstanderskapet.

Avslutning av stevnet

Det har vært mange innholdsrike taler under møtene denne stevnesommeren. I sin avsluttende tale tok Kåre J. Smith utgangspunkt i verset fra Apostlenes gjerninger: «Men dere skal få kraft idet Den Hellige Ånd kommer over dere» (kap. 1, vers 8).

– Vi skal få kraft til å leve Jesu liv, nå lever vi i kraftens tid og det er mulig å komme ut av synden, sa han.

Videre tok han fram hva som er tegnet på at vi vandrer i Ånden, nemlig at vi får del i åndens frukter. Dette er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet, ydmykhet, avholdenhet (Galaterne 5, 22-23).

– Det går alltid usynlige krefter ut fra et gudfryktig menneskes liv, en duft av Jesu liv, sa Smith, før han avsluttet med å takke for stevnesommeren og velsigne menigheten og alle deltakerne som nå reiser hjem.