Hvorfor feirer vi påske? - BCC (Brunstad Christian Church)

Hvorfor feirer vi påske?

Påsken er den viktigste kristne høytiden og har i over 2000 år vært feiret over hele verden, som et minne om Jesu oppstandelse fra de døde. Men hvordan kan vi gjøre påskebudskapet relevant for nye generasjoner?


De siste årene har BCC satset på å produsere innhold for barn, særlig animasjonsfilmer om bibelhistorier. Ønsket er at Bibelen skal bli tilgjengelig og gjøres levende for barna. Kanalen Bible Kids har 15 millioner visninger på Youtube og 150.000 abonnenter fra mange kanter av verden. Appen har også mange tusen nedlastinger.  

Påskens budskap forklart på en enkel måte 

Den mest populære historien er nettopp det som skjedde i påsken for over 2000 år siden. På en enkel og illustrerende måte fortelles påskens budskap om Jesus som døde på korset og sto opp igjen den tredje dag.  

Lang tradisjon i å feire påskehøytiden 

I over 100 år har BCC arrangert påskestevner, og siden menigheten begynte å bruke Brunstad som samlingssted tilbake i 1956, har påsken vært feiret der. Det er høytid å kunne samles om det budskapet Jesus kom med, som forandrer livet. I tillegg er det aktiviteter, måltider og fellesskap i konferanselandsbyen på Oslofjord Convention Center. Her er det plass til hele familien, og de medlemmene som ikke får plass eller ikke har anledning til å reise, kan delta digitalt.

Helliggjørelseskonferanser 

Helt fra begynnelsen var det et ønske fra menighetens grunnlegger Johan O. Smith å arrangere «helliggjørelseskonferanser». Han skriver om dette i brevene sine for omtrent 100 år siden, og dette behovet fortsetter i dag. Når ungdommens påskecamp braker løs denne helgen er temaet nettopp «helliggjørelse».

Les mer om prosjektet og forberedelsene ungdommene har gjort før påskecampen her:

Romerbrevet – er det aktuelt for ungdom?

Spørsmål stilles, oppgaver løses, og ungdom over hele verden ser, lytter og drøfter. Årets første bibelstudieprosjekt handler om det berømte brevet …

Vi ønsker ungdommene en innholdsrik camp og alle våre lesere en god påske!