Gate Zero utgir leseplan i populær Bibel-app

Teamet bak bibelspillet Gate Zero har forberedt en leseplan som lar deg trå rett inn i tempelet i Jerusalem og oppleve hendelsene som fant sted der på Jesu tid.


Leseplanen er nå tilgjengelig i den populære Bibel-appen fra YouVersion, som har over 600 millioner nedlastinger. Gjennom en 3-dagers leseplan med sentrale bibelvers forklares tempelets viktige betydning for oss kristne i dag. Samarbeidet med YouVersion representerer et felles ønske om å gjøre Bibelens innhold tilgjengelig, ved å kombinere bibeltekstene med unike filmer fra spillet.

Arve Solli, leder av teamet som utvikler videospillet, håper leseplanen vil være tankevekkende og inspirere mange av brukerne av Bibel-appen.

– Vi håper leseplanen vil bidra til å tette gapet mellom moderne teknologi og gammel skrift. Rett og slett inspirere dagens unge til å lese mer i Bibelen, sier Arve Solli.

Spillet får oppmerksomhet i Canada

Arve ble nylig intervjuet av det kanadiske talkshowet 100 Huntley Street. Han håper spillet blir godt mottatt blant de unge:

– Én ting er å lese Bibelen. Men å også forstå konteksten den var skrevet i, og hvorfor Jesus brukte de eksempler han brukte, tror vi kan ha en stor innvirkning på dem. Hvis de også kan kjenne hendelsene og det som står på spill på kroppen og bli oppslukt av bibelhistoriene, tror vi de mye raskere og bedre vil forstå betydningen av Jesu budskap.

Dette inneholder leseplanen

Planen starter med å utforske tempelets rolle i det gamle Israel. Det var et hellig sted der Gud tok bolig blant Hans folk. Men kommersiell utnyttelse av handelsfolk var et kraftig avvik fra tempelets tiltenkte formål. Det står om Jesus i Johannesevangeliet 2,13-16:

«I templet fant han dem som solgte okser, sauer og duer, og pengevekslerne som satt der. Da laget han seg en svepe av rep og drev dem alle ut av templet, med sauene og oksene. Pengevekslernes penger tømte han ut og bordene deres veltet han. Til dem som solgte duer, sa han: Ta dette bort herfra! Gjør ikke min Fars hus til en handelsbod!»

Jesu radikale handling for å rense templet er et kraftig vitnesbyrd om gudsfrykt og renhet. Disse verdiene er like relevante for troende i dag, som er kalt til å være et tempel for Den hellige ånd.

Leseplanen inneholder unike videoer fra spilluniverset, som tar leserne tilbake til Jesu tid og gir de en førstehåndsopplevelse av slik vi tror hendelsene i Bibelen utspilte seg.

Les hele leseplanen i Bibel-appen her og del den gjerne med dine venner.