BCC Media deltar på MEHR konferansen i Sør-Tyskland

Presenterer fengende kristent innhold for «generasjon Z»

Første helgen i januar var 11 000 mennesker samlet på den kristne konferansen MEHR i Sør-Tyskland. BCC Media var til stede for å vise frem produktene fra Bible Kids og det kommende videospillet Gate Zero.


– Det er stor interesse for digitale tilbud av høy kvalitet for kristne, sier Christoph Matulke begeistret. Han er en av lederne i DCG Deutschland, en evangelisk frikirke som deler samme trosgrunnlag som BCC.

MEHR-konferansen har blitt arrangert i Augsburg, Sør-Tyskland siden 2008 og er et initiativ fra Bedehuset Augsburg. Mellom foredrag og lovsang inviteres deltakerne til messeområdet hvor de kan komme i kontakt med forskjellige organisasjoner og oppdage kristne tilbud.

For første gang var BCC Media til stede med egen stand, i samarbeid med DCG Deutschland. De digitale bibelproduktene ble mottatt med stor interesse av de mange foreldre, søndagsskolearbeidere og trosopplærere som tok turen innom standen.

Som sendt fra himmelen

På messestanden var det rigget til en mini-kino hvor man kunne se filmen om kong Josjia, med nyinnspilt tysk lydspråk. Det var også mulig å prøve det interaktive konseptet «Bible Kids Explorers» på PC-skjermene, og flere besøkende ville gjerne teste det ut i sine egne barnegrupper. Leder for søndagsskolen i Home Church i Salzburg, Østerrike, Dagmar Knittelfelder var begeistret for konseptet:

– Himmelen har sendt dere, utbryter Dagmar entusiastisk, og forteller at hun gleder seg til å teste det ut i sin egen hjemmemenighet.

Annette Tobler, leder for Bible Kids, synes det er veldig inspirerende å møte andre som også brenner for å formidle Bibelens budskap til barna. Hun er opprinnelig fra Sveits og sto på standen sammen med flere fra produksjonsteamet.

– Det er så gøy å prate med andre som jobber med formidling til barn, se hva som finnes av tilbud, dele erfaringer og lære av hverandre.

Annette Tobler

Annette forteller også at mange hun prater med synes det er krevende å finne materiale som kan engasjere barn og unge rundt trosopplæring, og at mange opplever at barna mister interessen og slutter å komme.

– Da er det jo ekstra inspirerende å kunne presentere en mulig løsning, smiler Annette.

Hun erfarer at mange er positivt overrasket over at produktene fra Bible Kids tilbys helt gratis og åpent tilgjengelig for alle som ønsker å ta det i bruk.

Historien om kong Josjia gjør inntrykk

Bli med på en reise tilbake i tid, til den fascinerende historien om guttekongen Josjia.

Stor begeistring for det kristne bibelspillet Gate Zero

Gate Zero vakte også stor interesse, særlig blant konferansens yngste deltakere. Noe den konstante køen foran de tre gamingstasjonene tydelig bekreftet. Her kunne deltakerne teste en demoversjon av spillet, og komme med tilbakemeldinger.

– Dette er min favorittstand på hele messen, uttrykte et av barna som testet spillet.

Ikke mange blant det tyske publikummet hadde hørt om Gate Zero fra før, men begeistringen over et kristent bibelspill var stor.

– Man kan bli kjent med bibelhistoriene på en enklere måte. Det synes jeg er kult.

Simon (16 år)

Gate Zero gir spillerne en måte å sette seg inn i både bibelhistorien, og de kulturelle og historiske aspektene på Jesu tid. Utviklingsteamet legger ned en imponerende innsats for å sikre at spillet er tro mot bibelens fortellinger og så historisk korrekt som mulig. Dette er noe publikum også uttrykker er viktig for dem. 

– Jeg likte de tavlene hvor de forklarer ting, i templet og overalt er det mange småting som forklares. Det synes jeg er veldig kult. Det er kanskje sånne ting som folk ikke hadde lest om selv, men jeg håper dette åpner opp for at de unge får lyst å lære mer.

Luca (23 år)

Mulig å nå inn til «Gen Z»

I en stadig mer mettet mediehverdag er det utfordrende å fenge målgruppen «Gen Z» og den oppvoksende generasjon med kristent innhold, og mange trosopplærere erfarer nettopp dette. Med bibelproduktene fra BCC Media er målet å gjøre Bibelens budskap levende og tilgjengelig for neste generasjon kristne, slik at det kan bli til hjelp for foreldre og trosopplærere over hele verden.

Produksjoner du kan glede deg til i 2024

I 2024 lanseres filmen om Esther sammen med flere nye animasjonsfilmer fra Bibelen.