Et todimensjonalt arbeid: Ved samarbeid kjenner vi behovet for frelse  

Denne helgen går årets første frivillighetshelg av stabelen. Med frivillighet som en viktig bærebjelke for trossamfunnets drift og utvikling, har dette blitt en viktig arena for samarbeid på tvers av lokalmenigheter, land og fagkompetanser. 


I helgens åpningstale blir vi minnet om at det er når vi skal samarbeide med andre i det praktiske arbeidet at vi kjenner behovet for frelse i eget liv.  

«Du kan ikke arbeide i en stor gruppe uten å merke at du trenger frelse. Det er noe av visdommen i dette fra Guds side», hører vi fra talerstolen når kvelden innledes. Videre er det en rekke andre frivillige bidragsytere som presenter ulike prosjekter de jobber med. Gjengangertonen er at det å være med på frivillig innsats er givende og lærerikt, og at det å samarbeide både kan være utfordrende, men også føre til nye vennskap. 

I 44 workshops skal det gjennom helgen jobbes, leveres og videreutvikles innen forskjellige fagområder. Det er en rekke organisasjoner, organer, komiteer og arbeidsgrupper som har invitert deltakerne, til å samarbeide om aktuelle prosjekter.  

Med denne inspirerende påminnelsen går de cirka 800 deltakerne i gang med helgens gjøremål. Samtalen summer i fellesarealene og det er stadig kø rundt kaffestasjonene.  

Jane Courage

– Dette var en pangstart, sier Jane Courage (70) om kick-off samlingen fredag kveld. Hun leder gruppen som arbeider med språk, og sier det var til stor inspirasjon å se og høre alle de som presenterte de ulike arbeidsområdene.  

– Det er å gøy å se alle vennene i aksjon her på Brunstad, sier Courage begeistret.  

Språk-gruppen har nylig fått bevilget penger til et AI-verktøy som vil gjøre arbeidet med oversettelse vesentlig enklere, i tillegg til at kvaliteten blir høyere.  

Harald Tombre og Daniel Schick

– Denne IT-løsningen inneholder oversettelsesminner så vi kan laste inn ting vi har oversatt før og den husker det, og i tillegg er det funksjonalitet for struktur og kvalitetskontroll, sier Harald Tombre (57).   

Han driver til daglig et oversettelses-firma, men hjelper også til som frivillig med språk i BCC. Nå sitter han sammen med Daniel Schick (25), som er software-utvikler.  

– Vi jobber med å implementere IT-løsningen sammen, og kompetansene våre utfyller hverandres.  

På spørsmål om hva som gjorde inntrykk fra oppstarten av helgen, sier Tombre at det som kom fram om det todimensjonale arbeidet var til stor oppmuntring.  

– Det er på en måte et arbeid i arbeidet. Vi er jo sammen her og skal gjennomføre det vi har planlagt, men vi er avhengig av Gud både i det praktiske arbeidet, og i arbeidet på vår egen frelse, sier han og legger til:  

– Det er kun i vår fattigdom at Gud kan hjelpe.  

Se bilder fra helgen her:  

Fakta om frivillighetshelgen