Nyttårsstevnet 2023/2024 - Brunstad Christian Church (BCC)

En velsignet nyttårsfeiring

- Alt det gode er i vekst og utvikling i menigheten, og kjærligheten og visdommen tiltar. Dette sa Kåre J. Smith i sin åpningstale da nesten 10.000 deltakere var samlet til nyttårsstevne på Brunstad denne helgen.


Det var vanskelig å finne en ledig stol i salen under det første kveldsmøtet, for det var mange som hadde gledet seg til å delta på dette høytidsstevnet. Kvelden ble åpnet med en oppmuntring om å gi akt på det profetiske ord og bruke tiden til å fokusere på frelse. Det første kapittelet i Peters andre brev ble tatt fram, der de fantastiske løfter om at det er mulig å få del i guddommelig natur beskrives så tydelig og klart.

Gjennom taler, appeller, sang og musikk ble det håpefulle og kraftige budskapet forkynt gjennom hele nyttårshelgen.

– Et av de største løfter er at vi kan komme inn til hvilen i alle slags forhold. Jo mer vi tar imot Ordet i en levende tro på at det kan forvandle oss, jo mer lys, visdom og guddommelig natur vil komme fram i oss,

Kåre Johan Smith

Feiring av aksjonsåret

For mange har året 2023 blitt en historisk milepæl, da det for første gang på mange år ble åpnet for å kjøpe hotellavtaler for de som ønsker å delta på BCCs stevner. Samtidig ble også «Samvirk UNG» lansert, for å hjelpe ungdommer over 18 år til å planlegge for at de kan skaffe seg en hotellavtale når de blir voksne og har behov for det. Dette har skapt et stort engasjement og en veldig begeistring over hele verden.

Menigheten i Sveits, som har ledet aksjonen dette halvåret, arrangerte på selve nyttårsaften en aksjonsfest for hele menigheten. Med et fargerikt åpningsshow satte de tonen for nyttårsfeiringen, med både dans og sang. Et av versene i sangen betegner godt det som er hele formålet og hensikten med det engasjementet Sveits ønsker å støtte opp om:

«I vårt indre skjer noe nytt når vi lyder Jesu bud.
Dag for dag, slag for slag, tar vi tak.
Vi Guds vilje vil få frem i menighet og i vårt hjem.
Alle jobber vi mot målet hen.»

Begeistrede ungdommer under aksjonsfesten – motivert og full av glød. Foto: Fredrik Blekstad
Begeistrede ungdommer under aksjonsfesten – motivert og full av glød. Foto: Fredrik Blekstad

Det er meningsfylt å bidra til noe en ser har effekt

Det Sveits har lansert som «Work-aksjonen» fortsetter inn i 2024, og de gleder seg til å skape mer begeistring, fellesskap og arbeidsglede blant både unge og gamle.

– Vi gleder oss til å fortsette med denne aksjonen, det er virkelig stort for meg å få lov å bruke min tid og mine ressurser på å hjelpe ungdommen til å komme til Brunstad, sier Michael Zürcher. Han har selv ungdommer i familien og vet hva det betyr at de har noe å jobbe mot, et fellesskap å tilhøre, og noe å se fram til.

Michael Zürher – en av ildsjelene fra lokalmenigheten i Sveits. Foto: Fredrik Blekstad
Michael Zürher – en av ildsjelene fra lokalmenigheten i Sveits. Foto: Fredrik Blekstad

– Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfylt å bidra til enn nettopp dette, vi ser hva det gjør med ungdommene å få komme sammen på camper og stevner, her de tar valg som har betydning for resten av livet.

Michael Zürcher

Se bildeserie fra nyttårsstevnet 2023/2024

For å gi bedre plass til ungdommens nyttårscamp blir det ikke nyttårsstevne for alle fra neste år. Det er nok litt vemodig for mange, men da er det en glede å ha de gode minnene fra dette nyttåret å se tilbake på.

Det siste nyttårsstevnet – et stort aktivitetstilbud

Utenom de trosoppbyggende samlingene i storsalen var det også en rekke aktivitetstilbud for alle aldre gjennom helgen. Når snøen lavet ned utendørs, var det godt å ha romslige arealer innendørs.

Kids Zone
Kids Zone
Knøttetreff
Knøttetreff
Rom for foreldre og barn
Rom for foreldre og barn
Aktivitetsløp
Aktivitetsløp
Barnefyrverkeri
Barnefyrverkeri
Futsalturnering U13
Futsalturnering U13
Volleyballskole
Volleyballskole
Klatreskole
Klatreskole
Hockeyturnering
Hockeyturnering
Keepertrening U13
Keepertrening U13
Chairs of Legends
Chairs of Legends
Morgentrening
Morgentrening
WORK hockeykamp
WORK hockeykamp
Spisesone for 60+
Spisesone for 60+
Samfunnssoner
Samfunnssoner
Nyttårsfyrverkeri
Nyttårsfyrverkeri
Ungdommens nyttårsfeiring
BCC Forum
BCC Forum