Frivillighetshelg i BCC (Brunstad Christian Church)

– Ikke vits å vente til man blir flink nok

900 frivillige var på Brunstad for å jobbe i helgen. Alt fra opplæring i lyd-, lys- og bildeteknikk, øving til julekonsert, barne- og ungdomsarbeid, strategisamlinger og oversettelse med kunstig intelligens sto på programmet. Her deler noen frivillige sine erfaringer.


Kevin Kristensen jobber med å forberede en særlig aktivitet til romjulscampen: Dungeons and Dragons. Det er et rollespill der man kler seg ut og lever i en fantasiverden. Aktiviteten har blitt populær på campene, og det er behov for å øke tilbudet.

Kevin Kristensen

– Jeg synes selv at DND er gøy (Dungeons and Dragons, red.), og så tror jeg det er en god mulighet til å fange opp de som kanskje ikke er helt A4. Slik at alle kan føle at de har en plass i menigheten.

Kevin Kristensen

Leah Jacob deltar på sikkerhetskurs. Til daglig jobber hun som lege i England.

– Jeg har sett hvordan menigheten bygges av folk som bruker både penger og tid på å være frivillig, og jeg har lyst å være en del av dette. Når man engasjerer seg, så ser man også ting som kan gjøres bedre, og så begynner man å tenke på hvordan jeg kan hjelpe til.

Leah Jacob
Leah Jacob

Å bruke faget sitt

På noen områder er det lav terskel for å bidra, mens andre krever fagkompetanse. Salome Schoeler studerer jus:

Salome Schoeler

– Vi jobber med veldig spennende problemstillinger i justiskomiteen. Det er gøy å få lov å jobbe med noen som har mye erfaring, så jeg får veldig nyttig opplæring.

Salome Schoeler
Jelte Schaapman

– Etter alt jeg har opplevd og lært her på Brunstad, så er det en selvfølge for meg å reise hit og være med å bidra. Kan jeg gjøre det godt for de andre, så får jeg også en enda bedre opplevelse selv.

Jelte Schaapman

Ikke vente på å bli flink

Elise Leisterud

– Jeg er kommet hit fordi jeg ønsker å gjøre en bedre jobb, sier Elise Leisterud.

Hun er stedsansvarlig for A-team. Det vil si at hun har ansvar for ungdommene på A-team som er tilknyttet Østfold-menigheten, der hun bor. Denne helgen er det workshop for de 45 stedsansvarlige i Tyskland, Norge og Canada.

– både for å få tips og motivasjon, og særlig også å få en relasjon med de andre stedsansvarlige så det blir lettere å samarbeide senere.

Elise mener også at terskelen for å være frivillig bør være lav:

– det er ikke vits å sitte å bare vente på at man skal bli så flink, så man må på en måte hoppe ut i det og prøve å feile litt.

Se bilder fra frivillighetshelgen