Støtte fra hele verden strømmer inn til bibelspillet Gate Zero

Det var knyttet stor spenning til crowdfunding-kampanjen for Gate Zero, men alt tyder på at videospillet vil bli svært ettertraktet. På bare 79 timer klarte de å nå finansieringsmålet på 200 000 Euro. 


Bible X, teamet bak det kommende bibelspillet, har knust alle forventninger ved å nå det første finansieringsmålet på rekordtid, og støtten fortsetter å strømme inn fra hele verden.  

Gate Zero handler om å utforske Bibelen, og det skal være så bibelsk og historisk korrekt som mulig. Spillet begynner i fremtiden, der spilleren må løse gåter fra sin avdøde bestemor. Spillerne får mulighet til å reise tilbake til Israel i det 1. århundre og oppleve historiske hendelser på egenhånd. 

Et oppdemmet behov for kristent medieinnhold 

Arve Solli, leder for spillsatsingen, uttrykker sin takknemlighet og begeistring over den massive støtten spillet har fått: 

– Vi er utrolig lettet og takknemlige for den overveldende responsen vi har fått så langt. Suksessen viser at det er et sterkt ønske om et bibelspill av høy kvalitet som kan brukes av alle interesserte. 

Arve tror det er et oppdemmet behov for moderne, kristent medieinnhold som fenger en ny generasjon.  

Mange unge kristne i dag leser sjeldent i Bibelen. Vi tror Gate Zero kan være en hjelp til å vekke denne interessen, ikke som en erstatning, men som et supplement. 

Arve Solli

Flere plattformer i vente 

Selv om Gate Zero kun er bekreftet for lansering på PC, er målet å samle inn nok penger til å lansere spillet på flere plattformer.  

– Nå har vi tatt et stort steg og sikret finansieringen av basisspillet på PC, men vi får tilbakemeldinger om at det er veldig mange som ønsker seg spillet på Xbox og PlayStation, forteller Arve. 

–  Ved å lansere spillet på disse plattformene kan vi nå ut til tre ganger så mange mennesker.

Spillutviklerne håper nå å appellere til et bredere publikum og henter støtte fra kristne over hele verden som ønsker å hjelpe til med å finansiere prosjektet.

– Det er mange som kontakter oss og spør hvordan de kan bidra, selv om de ikke spiller selv eller vet hvordan crowdfunding fungerer, forteller Arve begeistret. 

– De ønsker å bidra til at millioner av ungdom skal få høre budskapet om Jesus. Vi har derfor laget en enkel brukerveiledning som forklarer hvordan man kan være med å støtte kampanjen.

Stor interesse fra USA 

Hittil har prosjektet vakt størst interesse i USA. 55 % av de som har støttet prosjektet kommer derfra. Interessen er også stor i Norge med 15 %. 

– Vi er enormt takknemlige for støtten fra alle amerikanske spillentusiaster, det er helt uvurderlig, men vi tror det er et stort potensial blant andre kristne ellers i verden også, sier Arve. 

Spillet blir oversatt til 16 språk, slik at så mange som mulig kan få glede av det. 

Forhåndsbestill til rabattert pris 

Ved å delta i innsamlingskampanjen kan man forhåndsbestille spillet. Frem til 6. juli vil det være mulig å sikre seg spillet til rabattert pris på kampanjesiden på Kickstarter.  

Forventet lansering i løpet av 2024.