Tanker for det nye året - medlem i BCC

Tanker for det nye året

Med innholdsrike dager friskt i minne, har seks av deltakerne på ungdomscampen og nyttårsstevnet luftet sine tanker om det nye året vi går inn i.


I romjulen deltok 4.300 ungdom på årets siste BUK camp. Og den gode campstemningen rakk ikke å ebbe ut før nyttårstevnet overtok.

Hvilke tanker har du for det nye året?

Vi har spurt noen av medlemmene hva de sitter igjen med etter å ha deltatt på romjulens ungdomscamp og nyttårstevne, og hvilke tanker de har for det nye året.

Jannicke (21) sine tanker om det nye året

Jeg kjenner på en kjempestor takknemlighet for alt Gud gjør for oss, og mitt nyttårsforsett for 2023 er å komme på alle stevnene på Brunstad. Jeg føler meg helt avhengig av møtene og samfunnet her. I BCC Østfold er vi nå i gang med å lage misjonsfesten til Pinsestevnet, så nå blir det en god mulighet til å gjennomføre det jeg har bestemt meg for på stevnet og å hive meg inn i arbeidet for menigheten.

Jannicke (21), Østfold

Det har gått mer opp for meg hvilken tradisjon jeg er en del av, der generasjoner før oss har satset for å komme til Brunstad. Noe som betydde mye for dem, og som jeg også har lyst til å være en del av. Man kan tenke mye på fremtiden, men uansett hva som skjer i det kommende året så skal jeg regne det slik at det er til mitt beste.

Jurek (21), Oslo og Follo

Sandra (18) sine tanker om det nye året

Det jeg sitter igjen med etter camp er takknemlighet. I det nye året vil jeg ta dag for dag. Det er veldig enkelt å bekymre seg for ting som skal skje. Det er sprøtt hvor fort ett år kan gå, og man glemmer hvor viktige dagene man får er. Det jeg gleder meg til i 2023 er selvfølgelig campene, å dra på A-laget, og spesielt bibelstudieprosjektet om bergprekenen.

Sandra (18), Grenland

Det ble sagt under campen at «en disippels ønske er å lære så mye som mulig». Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med bergprekenen-prosjektet, der har jeg masse å lære. Det å sette av tid til å skjønne det som kommer fram der, det kommer til å være høyt prioritert de neste månedene.

Linea (25), Østfold

Linea (25) sine tanker om det nye året

Et innholdsrikt nyttårsstevne

Stevnene er pulsen i menighetslivet, hvor vi opplever høytid og fellesskap på tvers av språk, kultur og alder. Denne nyttårshelgen var over 10.000 fra ulike deler av verden samlet til trosoppbyggelse og fellesskap. I tillegg til stevnets trosstyrkende samlinger var det aktiviteter og innholdselementer for alle målgrupper.

Ruth fra Tyskland svarer på flytende norsk:

Ruth (37) sine tanker om det nye året

Takknemlig! Jeg føler meg veldig heldig å ha en plass her og høre det jeg har hørt på stevnet! Og jeg er fylt av takknemlighet over at mine barn har mulighet å oppleve slik en camp og den gode ånden som er her. Det skal bli et herlig år, jeg gleder meg. Et frelsens år. Et år hvor vi alle uansett hvor vi bor, blir mer sammensveiset som én menighet. Jeg ønsker å være trofast slik at det jeg tenker, sier og gjør, passer inn i Guds verk.

Ruth (37), Exter
Per-Olav (57) sine tanker om det nye året

At vi, våre barn og barnebarn kan oppleve et så stort og innholdsrikt kristelig arrangement i jule- og nyttårshelgen, oppleves utrolig inspirerende. Kan ikke se for meg en bedre måte å feire inngangen til ett nytt år på. For oss som nærmest bor ved siden av Brunstad, gjør det jo ekstra stort inntrykk å se hvilken innsats våre gode venner fra hele verden legger ned, for å komme og oppleve den åndelige oppbyggelse og inspirasjon som preger stevnene våre. «Evangeliets håp – som en klippe det står! Hva det lover, skal sannelig skje!» Troen på seier over synd. Håpet om guddommelig natur. Det er dette håp som forener oss, og som vi trenger å styrke hverandre i, frem til Jesu gjenkomst. I tiden vi lever, kjenner man jo et ekstra behov for slik god, kristelig påvirkning.

Per-Olav (57), Sandefjord