Andre sommerstevne er i gang

Tirsdag åpnet auguststevnet, denne gangen med 7000 deltaker fra 35 land samlet. Programmet er likt som for stevnet i juli.


I år er oppslutningen om sommerarrangementene så stor at den fyller hele kapasiteten på Oslofjord Convention Center. For å få plass til alle som vil komme arrangeres det to stevner, med en egen camp for ungdom uken imellom.

Dette kan deltakerne glede seg til under sommerstevnet i august:

  • Trossamlinger og møter for voksne
  • Møte for ungdom
  • Seniorlunsj med musikk og oppbyggelse
  • Festkveld med konsert
  • TV-programmet «Magasinet» med siste nytt fra BCC-forbundet
  • Egne barnedager (3-12 år) med blant annet musikal og lek
  • Egen dag for «Tweens» (11-12 år) med aktiviteter og Intro Live (11-15 år)
  • Flere dager med aktivitetstilbud for barn og ungdom
Denne uken var det internasjonal barnekonsert, en av mange programelementer for barna. Foto: BCC

Fakta – sommerstevnene 2022:

16. juli åpnet det første av to sommerstevner i BCC, og 2. august startet det andre. Begge stevnene varer i syv dager, med trosoppbyggelse, felleskap og en rekke aktivitetstilbud for barn og ungdom på Oslofjord Convention Center.

Nesten 9.000 deltakere var påmeldt til stevnet i juli, og over 7.000 deltakere i august. Barn og ungdom under 18 år utgjør 40 % av disse, og internasjonaliteten er stor; deltakerne kommer fra 35 nasjoner over hele verden.

BCC har det siste tiåret satset mye på å ha arenaer å møtes på, hvor det både er plass til de voksne og til neste generasjon. Høytidsstevenene på Brunstad, både på sommeren og ellers i året, skaper gode minner for flere tusen barn og ungdommer.

Nytt stevnekonsept skaper felleskap

Nytt denne sommeren er av stevnene inneholder fullpensjon, og programmet er fornyet med en rekker aktiviteter for ulike målgrupper. Med over 7000 deltakere på stevnet, er det litt av et arrangementsmaskineri som er i gang, og denne uken skal rundt 210.000 måltider leveres ut. Her kan du lese hva tre av dem synes om konseptet.

Christine Zimakoff (28) fra BCC Eiker er her med ektemannen og tre barn, som koser seg nede ved strandområdet, i en egen aktivitetssone for barna; “Kids Zone”.

Christine Zimakoff (28) fra BCC Eiker, Norge, setter pris stor på alt som tilrettelegges for datteren Amalie og tvillingsønnene David og Henrik. Foto: privat

– Når man er her med barna, så møter man folk i samme livssituasjon fra andre land og kulturer. Da er det veldig lett for å slå av en prat, fordi man gjør de samme aktivitetene.

Hun forteller at den nye stevnemodellen sparer henne og mannen for mye planleggingstid, og dermed gjør det lettere å møte nye og gamle kjente.

– Nå kan man bare sette seg ned, og så møter man på kjente mens man spiser. Måltidene blir mer sosiale.

Hun tror også at det konseptet med helpensjon og inkluderte aktiviteter bidrar til mer felleskap og inkludering:

– Jeg synes også det nye konseptet legger til rette for at vi opplever stevnene mye mer likt. Før hadde du flere muligheter til å kjøpe alle slags ekstraaktiviteter og mat. Mens nå som alt stort sett er inkludert, får alle en mye mer lik opplevelse. Man trenger ikke ha mye ressurser for å oppleve mye, og det synes jeg er veldig fint, sier Christine.

Peter Haaf (54) fra Dürrmenz i Tyskland tar gjerne måltidet sammen med venner fra Brasil. Foto: privat.

En annen som har gjort seg opp noen tanker om endringene er Peter Haaf (54) fra Dürrmenz i Tyskland. På et av langbordene på festplassen har han funnet flere venner fra Sør-Amerika.

– Vi har venner fra Sør-Amerika, og særlig Brasil, så vi er ofte sammen med dem her på stevnene. Her møter vi også venner fra Sveits, Nederland og Østerrike, forteller han.

Han og kona har alltid vært glad i å invitere venner fra fjern og nær etter møtene, men ser nå fordelen med flere felles møteplasser:

– Nå kan vi enkelt hente maten vår, og så kan vi spise sammen med både nye og gamle venner her oppe, i stedet for at alle går ned til hver sin hytte. Jeg syns det er en fordel, fordi det er enklere å treffes og å knytte nye bekjentskaper på tvers av menigheter.

Felipe og Carmen Manrique kommer opprinnelig fra Peru, og er glade for å møte venner derfra på stevnet. Foto: privat

Fra Waltrop i Tyskland er også Felipe Manrique (68) og kona Carmen Manrique (68) kommet til stevnet, og liker at de slipper å tenke på å kjøpe med seg mat på veien.

– Det er veldig fint og enkelt med det nye konseptet. Vi kan finne venner og sitte sammen her og snakke mens vi spiser, både planlagt eller spontant. For eksempel nå så satte vi oss ned sammen med noen vi kjente fra Peru, men det satt også et annet norsk ektepar her som vi ikke kjente. Det var veldig fint å snakke sammen med dem også, og bli kjent

Les også: Høytidstevner: Endelig kan vi møtes igjen