Sommerstevnene er åpnet

Sommerstevnene er noe mange av oss lengter tilbake til, hvert eneste år. Lange sommerdager med mer tid sammen, lek og vennskap, og Guds ord som forkynnes i klarhet. Lørdag åpnet sommerens første stevne, med fullsatt sal og forventning i luften.


Lørdag kveld var det høytidelig åpning i salen på Oslofjord Convention Center.

«Se Guds lys og kraft fra korset stråler, og jager håpløshetens natt. Salig de som sannhetslyset tåler, og fra syndens makt i friheten blir satt» sang koret til innledning.

Salen var fylt opp av trosfeller i alle aldre: foreldre med småbarn på fanget, venneflokker med ungdom, og eldre som endelig kunne motta det samme oppløftende budskapet fra talerstolen.

Møtet åpnet med tale av Kåre J. Smith, etterfulgt av flere appeller. Innholdet oversettes simultant til cirka 20 språk, både for de med tolkebehov i salen, og via streaming til seere i rundt 50 land. Vi fikk høre om Guds ord, som har en skapende kraft i seg og kan gjøre under i våre liv.

– Det beste vi kan hjelpe menneskene med, er å gi dem Guds ord, sa Smith.

Og det er derfor vi er samlet til stevne, og kjenner at vi dras tilbake hit, år etter år. Ordet føyer oss sammen på tvers av landegrenser, og når det mottas og praktiseres i hver enkelt, skaper det enhet og fred, i både hjem og menigheter.

Et sted å samles til høytidene

BCC har det siste tiåret satset mye på å ha arenaer å møtes på, hvor det både er plass til de voksne og til neste generasjon. Høytidsstevenene på Brunstad, både på sommeren og ellers i året, skaper gode minner for flere tusen barn og ungdommer.

Her forkynnes det kristne budskapet på en måte som er tilpasset flere aldersgrupper, og det legges til rette for sunne, gode aktiviteter for barna og de unge.

I år markerer vi også at den store utbyggingen som har foregått på Oslofjord de siste årene endelig er ferdig, og vi kan ta stedet i bruk for fullt under våre stevner. Det gir store muligheter til fellesskap for mange flere.

Fakta – sommerstevnene 2022:

16. juli åpnet det første av to sommerstevner i BCC, hvert med syv dager bestående av trosoppbyggelse, felleskap og en rekke aktivitetstilbud for barn og ungdom på Oslofjord Convention Center.

I år er oppslutningen om sommerarrangementene så stor at den fyller hele kapasiteten på stedet. For å få plass til alle som vil komme arrangeres det to stevner, med en egen camp for ungdom uken imellom.

Det er nesten 9.000 påmeldte til stevnet i juli, og over 7.000 deltakere i august. Barn og ungdom under 18 år utgjør 40 % av disse, og internasjonaliteten er stor; deltakerne kommer fra 35 nasjoner over hele verden.