– Å være her er som å komme hjem

– Atmosfæren og ånden som er her er så forfriskende, det er noe som styrker min tro hver dag. Å være på stevne er som å komme hjem, sier Susan Beckmann. Hun har reist helt fra vestkysten av USA, men føler at hun hører til her.


Hvordan er det mulig å bli ett på tvers av kulturer og nasjoner? Under sommerstevnet tirsdag kveld fikk vi en markering av den troskap og enhet som har bygget menigheten helt fra begynnelsen. Temafesten hadde innslag fra flere verdenshjørner, og gnistrende taler om hva Guds kraft kan gjøre i og med oss – ved tro.

En av de som satt i salen var Susan Beckmann (51), fra Oregon i USA.

Første gang hun kom til stevne i BCC var i 1984, som 14-åring. Den gang ble hun fascinert av å se mennesker fra alle samfunnslag, som var så begeistret for å tjene Gud. 

–  Jeg opplevde at det ikke var ikke noe tungt og trist liv å være kristen. Og det at vi har den samme trangen etter å bli frelst overvinner forskjeller i språk, vaner og kulturer. For meg er det en ære og et privilegium å ha en plass på disse stevnene, sammen med familien min.

En destinasjon for internasjonal misjon

Gjennom mer enn 60 år har stevnene på Brunstad samlet BCC som internasjonalt trossamfunn, og forkynnelsen har satt retningen for menighetene. Konferanseanlegget som en gang var en enkel teltplass for norske tilreisende, er i dag blitt en misjonsdestinasjon ved de internasjonale stevnene, og dette ble markert under tirsdagens fest.

Her tolkes taleren fra engelsk til norsk, som er hovedspråket på stevnet. Foto: BCC

Når menighetene samles her til høytidsstevner, fremstår stedet som en by, fylt med mennesker fra alle verdenshjørner. Guds ord står i sentrum, men stedet er også et sommerparadis for mange tusen barn og ungdom. Gode barndomsminner avløses av gode ungdomsopplevelser, og mange tusen har tatt valg og gitt sitt liv til Jesus under disse stevnene.

– Atmosfæren og ånden som er her er så forfriskende. Enten det er et smil, en klem eller en kveld med felleskap, så er dette noe som styrker min tro hver dag, sier Susan Beckmann.

Hun reiser til stevnene på Brunstad stort sett hvert år, noen ganger tar hun flere turer i året.

– Jeg dras tilbake hit år etter år, fordi jeg lengter etter ordet om forvandling. Ingen andre steder jeg vet tales Guds ord i slik klarhet, av personer som har et genuint liv med Kristus, et liv som er et kom til etterfølgelse. Hele verden søker etter lykke, men for meg er nøkkelen gitt meg ved det ordet som forkynnes her.

Et internasjonalt felleskap – bygget ved tro

Temafesten hadde overskriften «Ved tro». Deltakerne fikk høre om hvordan menigheten helt siden starten for mer enn 120 år siden er blitt bygget ved tro, frem til i dag. Resultatet av dette arbeid ble illustrert denne kvelden, og på scenen deltok flere hundre sangere, blant annet fra menighetene i Nord-Amerika, Øst-Europa, Australia og New Zealand.

Gjennom varierte innslag, taler og vitnesbyrd kom betydningen stevnene har hatt for både menigheter og enkeltmennesker klart frem. Forkynnelsen som samler oss, har gjort oss til ett, på tvers av landegrenser og kulturer.

Her kan du se sanginnslaget som ble fremført av 200 personer fra USA og Canada:

Sveip for flere bilder fra temafesten:

1000 barn avsluttet festen

Det at BCC har hatt et sted å samles om det kristne budskapet, hvor det også kan gis videre til neste generasjon, har styrket menighetene og gjort at det stadig vokser opp barn og ungdom som også ønsker å være en del av dette fellesskapet.

Derfor passet det godt at festen ble avsluttet med et kor av 1000 barn på scenen – et innslag som endte med øredøvende applaus, før festen fortsatte med utekonsert og servering for 9000 stevnedeltakere.