Høytidsstevne: samling om kristendommens viktigste hendelse

Denne helgen strømmet trosfeller fra alle verdenshjørner til åpningen av BCCs påskestevne. Forventingene var store til høytiden, hvor vi minnes den største hendelsen i kristendommens historie.


Venner og trosfeller har i to år lengtet etter å komme sammen igjen til stevner, etter en lang periode med bare enkelte mindre arrangementer. Denne påsken møtes kristne over hele verden til høytid, og på BCCs påskestevne er det troen og fellesskapet med hverandre som er i sentrum.

Stevnet blir som en fortsettelse av ungdommens påskecamp, hvor deltakerne fikk oppleve en gripende fremstilling av Jesu død og oppstandelse – den største begivenheten i kristendommens historie – da en ny vei ble åpnet for alle folkeslag.

Gjenforeninger og glede preget stemningen fredag formiddag, da flere tusen deltakerne fylte konferanseområdet. Det summet av liv, helt fra strandsonen, hvor barnefamiliene koste seg rundt varme griller og hoppeslott, til idrettsarenaen med sport og aktiviteter for barn og ungdom.

Sveip for å se bilder fra åpningsdagen. Foto: BCC

Åpningen: – Ordet som en overvinnende kraft fra Gud

Fredag kveld fylte hovedsalen seg med deltakere, som ville få med seg det som er grunnlaget for stevnene, nemlig forkynnelsen som inspirerer og fornyer oss i kristenlivet.  De som ikke fikk plass i salen, kunne følge innholdet på storskjermer andre steder på konferanseområdet, eller fra TV-skjermen i suitene.

En fullsatt sal av trosfeller fra over 30 land. Foto: BCC
Det var høytid da musikken spilte opp til fellessang. Foto: BCC

Både ungdom og voksne fikk igjen høre budskapet om veien Jesus banet for oss. Vi fikk høre om det livet Jesus innbyr til; ved hans død og oppstandelse kan vi som lever i dag komme inn i et liv hvor Jesu bud tas vare på i hjertet og følges i livets situasjoner. Ved dette kan vi som mennesker komme til hvile fra synden, og bli til hjelp for andre.

Det ble blant annet lest fra Jesaja 48:18: Å, bare du ville akte på mine bud! Da skulle din fred bli som floden, og din rettferdighet som havets bølger.

– Ordet er den overvinnende kraft fra Gud. Når du tror på ordet, så kommer den kraften inn i deg, og så begynner det nye livet i Gud å spire, sa Kåre J. Smith i åpningstalen. – Men alt må være rent og hellig. Vi må hver dag ta vårt kors opp og fornekte oss selv. Vi er kalt til å gjøre Jesu bud, det er det som gjør oss lykkelige. La oss ta vare på ordet, og holde det fast i et godt og vakkert hjerte.

Kåre J. Smith talte under åpningsmøtet. Foto: BCC

– Livet Jesus levde har kommet tydelig fram

Over 30 nasjoner har kommet sammen til disse fire stevnedagene, som er fylt av innhold for alle aldre. Og selv om vi kommer med ulike nasjonaliteter, språk og kulturer, er det troen på Jesus Kristus som er det som forener oss. I mer enn 100 år har menigheten samlet seg til denne typen stevner, og etter en lang pandemi er interessen større enn noen gang.  

Frederick Kriel (34) er en av dem som har kommet helt fra Sør-Afrika for å dele påskehøytiden med trosfellene:

Å sitte i møtesalen og høre forkynnelsen er helt klart det jeg har sett mest frem til. Å se overføring på TV-skjermen er også bra, men det beste er helt klart å være her og kunne dele dette med andre.

Frederick er en av ungdomsarbeiderne i sin lokalmenighet, og har akkurat opplevd flere dager med påskecamp sammen med 90 ungdommer fra Afrika. Han forteller at for han har påskebudskapet aldri vært så klart som nå:

–Vi har alltid visst at påsken er spesiell, men etter denne påskecampen og Bible X- spillet som har formidlet historien så levende har vi fått et unikt grunnlag for å forstå mer av hva som ligger bak det livet Jesus levde, og hva det betyr for oss nå. Det som skjedde i påsken i år 33 er faktisk det viktigste som har skjedd i historien, og det har kommet så tydelig fram de siste dagene. Jeg tror det helt klart også vil prege stevnet, sier Frederick.

– Hele familien gleder seg

Øyvind Sandersen (44) deltar fra lokalmenigheten i Molde, og har tatt turen hit sammen med familien. Han ser også fram til dagene som kommer:

Påskestevnet er jo spesielt. For meg er budskapet om Jesu oppstandelse og den muligheten det har gitt oss i livet en stor verdi. Det bringer muligheter og glede inn i min hverdag.

Han forteller også at han gleder seg over at programmet er tilpasset flere målgrupper, med mange aktiviteter for barna og de unge. Nå ser han og familien fram til å dele de neste dagene med gode venner:

– Stevnene er noe vi alltid teller ned til, og det er stor forventning når familien setter seg i bilen. Programmet under stevnet er rikt, og hele familien har noe å glede seg til når de kommer hit. Vi gleder oss til å kunne treffe gode venner og være sammen de neste dagene.

Og særlig barna har mye å se fram til de neste dagene, med flere aktiviteter på programmet.

Mer om dette vil du kunne lese om her på bcc.no.

På stevnet er det et innholdsrikt program, særlig for barna. Foto: BCC