Barnas dag: Vi ønsker å formidle budskapet om Jesus

Under påskestevnet er det mye å se og oppleve for barna. Gjennom skuespill, film og sang blir påskebudskapet også formidlet til dem.


Tekst: Claudia Grimes
Foto: Gadiel Lazcano / Edwin Alp / Michael Kennedy

Stevneprogrammet inneholder både barnemøte, aktiviteter og en hel familiedag med opplevelser for små og store. Stor frivillig innsats ligger bak det hele.

Allerede lørdag morgen var det klart for barnemøte i storsalen.

– Med et eget barnemøte ønsker vi å formidle budskapet om hvorfor vi feirer påske, og hvilke fantastiske muligheter det Jesus gjorde den påsken for rundt 2000 år siden har gitt oss, forteller Daniela Winther Nilsen. Hun jobber i BCC Media, som har regiansvar for sendingen.

Sammen med mange frivillige krefter fra BCC Sørlandet, ble påskehistorien levende på scenen, gjennom både musikk, animasjonsfilmer og live skuespill. I tillegg deltok Kåre J. Smith med en egen tale til barna.

Sveip for å se bilder fra barnemøtet (foto: BCC):

Se animasjonsfilmene som ble vist i salen her:

200 frivillige fra Tyskland lagde familiedag

I tillegg til barnemøte lørdag morgen, inneholder stevnet mange spennende aktiviter, blant annet påskeeggjakt, samt en nøye planlagt familiedag.

Her fikk barn og familier også få oppleve mer av påskehistorien på nært hold, da rundt 200 frivillige fra tyske lokalmenigheter arrangerte familiedag med overskriften «Jerusalem år 33».

Opplegget var inspirert av ungdomscampen noen dager tidligere, hvor ungdommene fikk oppleve påskehistorien på en helt spesiell måte. Nå er det barnas tur.

I fire store telt var det rigget til blant annet marked, aktiviteter og ‘chill zone’ for barna.

Sveip for å se bildene fra familiedagen (foto: BCC):

– Her får vi være med å forme arrangementet

Johannes Baur er styremedlem i  menigheten i Exter og kontaktperson for BCC-stevnene, og forteller at beslutningen om å bidra til dette prosjektet var enkel å ta.

– Interessen for de internasjonale stevnene i BCC har alltid vært stor i de tyske menighetene. Men etter at hotellkomplekset på Oslofjord har blitt utvidet, har det blitt lettere for mange  deltakere å finne et sted å bo her.

Han forteller at det er nesten 1600 medlemmer fra de tyske lokalmenighetene på påskestevnet.

– I stedet for å bare være gjester på stevnet, vil vi gjerne være med å forme det. Det er selvsagt en berikelse for oss, og det bidrar også til at stevnene blir mer mangfoldige og internasjonale.

Johannes Baur har kommet hit med hele familien, og gleder seg til dager med trosoppbyggende samlinger og fellesskap. Foto: Privat

Innsats for fellesskapet

Prosjektet med familiedagen er blitt et samarbeid mellom fire nordtyske lokalmenigheter, og Ruth Grimes fra DCG Exter koordinerer innsatsen:

– Det har vært veldig morsomt å jobbe sammen. Gjennom det regionale samarbeidet i Tyskland kjenner vi jo hverandre  godt fra før.

– Da vi begynte planleggingen opplevde vi at alle var interessert i dette prosjektet. Skiftene ble fylt opp veldig raskt, og mange tok initiativ til å hjelpe litt ekstra.

Lørdag klokken 13.00 var teltene fylt opp av forventningsfulle barn og voksne, og de 70 frivillige på første skift var travelt opptatt.

Ruth Grimes er glad for at så mange ville komme:

– Aktivitetstilbudet er et møtepunkt for både barn og foreldre. Det er fint å være med å fremme det internasjonale fellesskapet, og få bidra til en vellykket stevneopplevelse for både store og små, sier hun.

Deler av denne artikkelen er oversatt fra tysk, fra nettsiden til DCG Deutschland .