Banebrytende bibelfortelling for barn 

I disse dager foregår det en nyskapende filminnspilling i BCC Media. Møt en av regissørene, som brenner for at barn i søndagsskolen skal få oppleve Bibelens budskap på en interaktiv og spennende måte.


– Vi vil gi søndagsskoler over hele verden verktøy til å formidle Bibelens budskap til barna, så fengende, bibeltro og engasjerende som mulig. Bible Explorers er ikke bare en serie, men vil være en interaktiv opplevelse for søndagsskolebarna, forteller Tove Rebekka Nilsen, som er en av regissørene for den nye serien.  

I serien møter vi de to bibelutforskerne Jack og Gina, som tar oss med i sin magiske tidsmaskin tilbake til den tiden trosheltene i Bibelen levde. Her forsvinner både tid og sted, når seerne tas med på en reise inn i bibelhistorien. Moderne teknologi skal gjøre det hele til en sømløs opplevelse, hvor barna får utforske de kjente historiene på helt nye måter.

Hver episode utforsker et bestemt tema, med forskjellige oppgaver tilknyttet som barna må løse sammen med sine søndagsskoleledere. På den måten vil alle barna aktiviseres, og blir selv en del av handlingen.

Tove Rebekka Nilsen har store forhåpninger til filmproduksjonen.

Ny teknologi åpner dører

– Ved bruk av VR-teknologi kan vi reise tilbake i tid, eller til andre siden av jorden, uten at vi trenger forlate våre produksjonslokaler. Det er lagt en god del krefter, kursing og investering i virtuell produksjon og jeg er glad for å være en del av et mediehus som stadig utvikler seg, sier hun entusiastisk.

Selv om opptakene gjøres i et green screen-studio, får skuespillerne samtidig se seg selv på skjermen, iscenesatt i de rette omgivelsene, enten det er i en beduinleir i ørkenen eller i Jack og Ginas kontrollrom.

Statister fra mange lokalmenigheter deltar

Denne helgen har over 43 statister og medarbeidere vært i sving på settet. 22 av disse er ansatte og innleide konsulenter, mens resten deltar som frivillige.

Det er en hektisk, men optimistisk stemning i den store hallen, som er gjort om til TV-studio med en gigantisk green screen i senter. Tove Nilsen holder regien, sammen med Petra Reinhardt, mens crew og et titalls skuespillere beveger seg rundt i kjortler fra bibelsk tid. Prosjektleder Christina Nielsen forteller at de har jobbet med forberedelsene siden august, og er fornøyd med at alt ser ut til å fungere bra så langt.

En profesjonell sminkør var leid inn.

Et prøveprosjekt for fremtiden

Å skape fengende innhold med et kristent budskap for barn er en av BCC Medias hovedsatsinger i årene fremover. Den nye serien blir et viktig prøve- og læreprosjekt. Tove Rebekka tror dette bare er begynnelsen og har stor tro på fremtiden:

– Dette er nybrottsarbeid for oss, som vi tror vil bane vei for flere produksjoner. Med de tekniske hjelpemidlene som finnes i dag, er det nesten bare fantasien som setter grenser. Vi gleder oss veldig til å lansere det nye konseptet, og håper søndagsskoler over hele verden vil ta i bruk materialet.   

Følg med på kids.bcc.media for informasjon om sendetidspunkter fremover.