Internasjonalt høststevne i BCC

Denne helgen deltar rundt 4000 på stevne i BCC. På programmet står både forkynnelse, felleskap og aktiviteter med trosfeller fra flere land. Her kan du se bilder fra åpningskvelden.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Andreas Lehmann

I helgen arrangerer BCC igjen det årlige «brødrestevnet», etter en pause under pandemien. Målgruppen er unge og voksne menn fra BCCs lokalmenigheter, og et tilsvarende helgestevne for kvinner arrangeres på våren. Siden små barn ikke deltar her, gir disse stevnene de voksne en ekstra mulighet til å være sammen med jevnaldrende trosfeller og kunne fokusere fullt på stevneprogrammet.

I tillegg til de som deltar fysisk, streames stevnet som vanlig til trosfeller i alle verdensdeler, hvor sendingene er tilgjengelige for øvrige målgrupper.

Forventing og gjensynsglede preget gårsdagens åpning av stevnehelgen. Foto: BCC

– En klar forkynnelse som alltid gir meg noe å tenke på

Cosmin Celea (27) fra lokalmenigheten i Oslo Follo er en av de som er på plass på Oslofjord Convention Center denne helgen. Han har deltatt på dette stevnet flere ganger, og forteller at det er noe han gleder seg til hver gang:

Cosmin Celea

– Det er vanskelig å velge bare en ting som gjør denne helgen spesiell, men helheten bidrar til at det blir en fantastisk opplevelsen hver gang. For meg er helgen en perfekt blanding av trivsel, felleskap og en klar forkynnelse som alltid gjør et stort inntrykk, og gir meg noe å tenke på.

– Høydepunktet for meg er ofte akkurat på begynnelsen av det første møte: når jeg finner meg en plass, og den første sangen starter. Da føler jeg en forventning for det som skal komme.

Og i går strømmet det nettopp forventningsfulle trosfeller inn i konferansesalen før stevnets første møte. Etter åpningsmøtet fortsatte kvelden med aktiviteter for de yngre deltakerne: Her var det arrangert både sportsturneringer, spill og konkurranser i Oslofjord Arena.

– I år gleder jeg meg som aldri før til å se mange venner igjen. De fleste av dem har jeg ikke sett siden starten av pandemien, og jeg gleder meg veldig til å treffe dem igjen, sier Cosmin.

Her kan du se bilder av åpningskvelden:

Stevnet tolkes til flere språk

Helgens program inneholder fire direktesendte samlinger fra storsalen, som alle simultantolkes til mer enn 10 språk. Et av høydepunktene blir temakveld på lørdag, hvor det blir inspirasjon til tros- og menighetsliv.

Hele programmet ser slik ut:

  • Åpningsmøte fredag kveld
  • Møte lørdag formiddag
  • Temakveld med trosoppbyggelse og informasjon lørdag kveld
  • Åpen hall: sportsturneringer, minikonsert og andre aktiviteter for ungdom
  • Avslutningsmøte søndag formiddag