Åpningsmøte: Samfunnet i lyset

Det var høytid og forventing i luften under åpningen av BCCs sommerarrangement lørdag kveld. Nå skal de neste ni dagene fylles med oppbyggelse og aktiviteter, og på åpningsmøtet fikk vi blant annet høre om samfunnet i lyset, i Guds elskede sønn rike.


Tekst: Johanne Reiersrud/Ulrikke Andresen – Foto: Anne-Sophie Tombre/Gina Vetsch

Mens uteområdene badet i kveldssol, ankom en forventningsfull strøm av deltakere konferanseområdet på Brunstad. Gjensynsglede preget stemningen, mens en etter en slapp gjennom koronakontrollen og inn i salens fem soner.  

Det var forventning og høytid i luften på vei inn til åpningsmøtet lørdag kveld. Foto: BCC

Adele Osberg Nilsen (29) var en av de som gledet seg til å komme inn i møtesalen igjen:

Adele Osberg Nilsen

– Jeg gleder meg til å høre forkynnelsen, og til å synge sangene igjen. Jeg føler jeg får en totalpakke av både oppbyggelse i troen,  og gode samtaler når jeg kommer hit.

– Noe av det som gjør opplevelsen spesiell for meg, er at jeg møter mange trosfeller, mennesker som ønsker å gjøre det godt for andre. Det gjør noe med hele atmosfæren. Personlig elsker jeg å komme hit hvert år, treffe venner igjen og høre hvordan de har det, forteller hun.

I tillegg til de som deltok i salen på Oslofjord, var der nærmere 50 land som fulgte åpningsmøtet online på lørdag. Vanligvis kommer flere reisende fra ulike kontinenter, men i år blir den internasjonal deltakelse via skjermen. Her vil vi se et mangfold av språk og nasjonaliteter gjennom sang, taler og innlegg.

Samfunnet i lyset

Under åpningssendingen ble det lest fra Kolosserne 1, 12-14: Med glede kan dere da takke Faderen, som gjorde dere skikket til å få del i de helliges arv i lyset. Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over i sin elskede Sønns rike. I ham har vi forløsningen, syndenes forlatelse.

Vi fikk høre om lysets rike, og den kraften som ligger for dem som har livet sitt i Guds lys. Forløsningen i Jesus gir store muligheter for oss, til å leve etter Guds ord, og til seier over all synd. Når vi lyder Guds bud, kan han gjøre oss til en velsignelse.

Et inspirerende åpningsmøte, hvor vi fikk høre om lysets rike, og den kraften som ligger for dem som har livet sitt i Guds lys. Foto: BCC

– Når vi kommer i samfunn med lysenes fader, hvorfra all god og fullkommen gave kommer, så har vi alltid noe å gi de andre, alltid noe å være til velsignelse med. Slik blir det når vi gir oss helhjertet til Jesus, sa Kåre i åpningstalen.

– Når du er et helhjertet menneske som står for noe, så vil du kjenne hans rike kraft. Da kan vi leve slik at vi glede oss til å møte vår skaper og gjøre regnskap ved livets slutt; ikke bare som en nådig Gud, men som en rettferdig dommer.

Han tok også frem det som står i andre brev til Korinterne, kapittel 5, 15: I det vi har oppgjort dette med oss selv, at én er død for alle, derfor er de alle død; for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for han som er død og oppstanden for dem.

Etter møtet er det klart for et felles måltid ved sommerpyntede bord, og kvelden fortsetter med summende prat og en god atmosfære på området. Foto: BCC

Sommerarrangementer = gode minner og fellesskap

Det å kunne samles om troen er viktig for fellesskapet, og mange av oss kan kjenne den helsebringende effekten det har for oss som enkeltpersoner, både åndelig og personlig. Her blir troen styrket, og her er det plass for både små og store, for å møte gamle venner og treffe nye.

Einar Ådalen

– Jeg har bare gode og trygge minner fra Brunstadstevnene, helt siden jeg var ung. Å få høre evangeliet, og ikke minst treffe gode venner man ikke ser ellers i hverdagen, gjør at sommeren her er årets høydepunkt. Nå ser vi jo etter dette året, at det heller ikke er en selvfølge at vi kan møtes. Så nå gleder jeg meg ekstra, sier Einar Ådalen (39).

Han og familien skal delta på flere ulike arrangementer og aktiviteter denne sommeren, og skal bruke tiden sammen med gode venner:

– I år tror jeg faktisk at det vår familie gleder seg aller mest til er å oppleve sommeren på Brunstad med vennene igjen, og fellesskapet her. I tillegg er det jo veldig mye som er godt tilrettelagt for hele familien disse dagene.

Sveip for å se bilder fra gårsdagen:

Foto: BCC

De neste ni dagene er det forberedt et variert program for mange ulike aldersgrupper, med 14 mindre arrangementer. Barna kan glede seg til idrettsskoler og andre aktivitetstilbud, og tre hele barnedager. For ungdom blir det også egne dager, temamøter og aktiviteter. Det blir seniorlunsj for pensjonister, og trosoppbyggelse i salen for de voksne.

Her på bcc.no vil vi komme med flere oppdateringer underveis i sommerens arrangementer.