Høytid og påskefeiring online

Fredag kveld startet årets online påskestevne i BCC, med TV-sendinger fra både USA, Nederland, Canada og Norge. Her ble evangeliets håp forkynt for trosfeller fra alle verdensdeler. Nå er tre dager med program for både barn, familier og voksne i gang.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Øystein Vårdal

Det tradisjonelle påskestevnet i BCC har ofte vært arrangementet med flest deltakere, og en stappfull konferansesal på påskemorgen. For et år siden endret dette seg drastisk, og siden den gang har vi måttet venne oss til å bli en «online menighet».

Mange har uttrykt stor takknemlighet for denne satsningen, som har gjort at trosfeller fra mange land fortsatt har vært samlet til oppbyggelse, selv med stengte landegrenser. Selv om alle sitter på hvert sitt sted, er det både høytidsfølelse og forventning til den hjelp man kan motta for sitt personlige kristenliv, når stevnet starter via TV-skjermen.

LES OGSÅ: Påskemorgen slukker sorgen


Stevnet blir overført fra flere deler av verden: her fra Connecticut i USA. Foto: BCC Media

Håpets evangelium samler oss

Stevnet ble åpnet fredag kveld med versene i Romerne 15,13: Må håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan bli rike på håp ved Den hellige ånds kraft.

– Jesus kom for at vår glede skulle være fullkommen. Vi kan bare bevare en fullkommen glede ved en fullkommen troskap mot Gud. En enfoldig troskap mot Gud utelukker all synd. Det står om å bevare sitt hjerte fremfor alt som bevares, fordi livet utgår fra det. Derfor er det avgjørende for mitt liv å bevare hjertets renhet, sa Smith.

Etter åpningsmøtet fortsatte kvelden med en online konsert, hvor sanger fra sangboken Herrens Veier ble fremført. Sangene er, og har alltid vært, en viktig del av menighetens oppbyggelse, og sangboka inneholder over 400 sanger som har gitt håp, tro og styrke til mange i livets ulike situasjoner.  I en panelsamtale fra TV-studio i Connecticut, USA, kom det frem både historien bak sangene, og om personene som hadde skrevet dem.

Sangkveld med direkteinnslag fra flere ulike lokasjoner, og vi fikk høre interessante historier bak sangene. Foto: BCC Media

Påskens budskap – også til barna

Lørdag formiddag sto i barnas tegn, med søndagsskole både for de yngste og de litt større barna. Ved hjelp av animasjonsfilmer, musikk, quiz og samtaler fikk barna lære mer om hvorfor påsken feires, og hva Jesu liv og verk betyr for oss i dag. Barneprogrammene ble oversatt og dubbet til 14 ulike språk, slik at barna kunne delta og forstå budskapet på lik linje, uavhengig av hvor de kommer fra.

Resten av dagen var det forberedt aktiviteter som familiene kunne gjøre fra sine hjem. Blant annet en felles «påskeekspedisjon» for barn i alle verdensdeler, hvor fikk barna oppdage nye påsketradisjoner da de skulle «gå verden rundt» for å løse oppgaver.

Se mer av påskens budskap for barn på YouTube, eller på denne websiden. Sangen «Kristus er oppstanden» fra barnesendingen kan du se her: 

«Påskesmil» – initiativ for å glede andre

Det ble også lansert en ny aktivitet kalt «Påskesmil». Her var det om å gjøre å spre glede til andre, gjennom forslag til aktiviteter som kan familiene kan gjøre sammen. Tema handlet om det å tenke på andre i denne spesielle tiden.

«Påskesmil» var lagt opp som en konkurranse med ulike oppgaver; skrive et brev til en venn, levere en blomst til en senior, overraske noen med en kake eller arrangere en liten tur for familie eller nærkontakter.

Via BrunstadTV ble bilder fra konkurransen delt løpende på skjermen, slik at man gjennom dagen kunne følge med på store og små gleder rundt i verden.

Mange sendte inn bilder av glade barneansikter og påskepynt fra ulike deler av verden vitnet om stort engasjement av foreldre og barn. Foto: BCC Media

Vi samles om Jesu frelsesverk

I påsken markerer vi som er kristne Jesu frelsesverk for menneskene, da han fullbrakte det på korset og åpnet veien til frelse for alle dem som vil gå den. For oss er dette verdenshistoriens kanskje viktigste begivenhet, som minner oss om at lyset overvant mørket, og at Jesu verk gir oss håp, hjelp og kraft til å komme inn i et helt nytt liv. Dette budskapet gjør at vi kan glede oss til framtiden, selv om verden fortsatt er i en kaotisk situasjon, og vi ikke vet hva som vil skje fremover.

Vi ønsker alle en riktig velsignet påskehøytid med salmen «Påskemorgen», som ble sunget av medlemmer fra alle verdenshjørner under online-stevnet i fjor.