– Høytid fra hvert vårt hjem

BCCs stevne for kvinner ble et innholdsrikt online-event med trosoppbyggelse og inspirasjon på tvers av landegrenser. Denne helgen har fire TV-sendinger samlet oss, og lokalt har målet vært å skape følelsen av høytid for både unge og eldre.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Anne-Sophie Tombre/Page Owens

I helgen har det tikket inn oppdateringer på BrunstadTV, hvor kvinner over hele verden har delt bilder og hilsener fra helgen. Selv om BCCs stevne for kvinner måtte arrangeres online, har det lokalt vært kreative og oppfinnsomme damer som har gjort det de kan for å skape forventing og fellesskap der man er.

Sveip for å se bilder fra lokale arrangementer internasjonalt og TV-sendingene:

Ønsket en verdig festhelg

Dorothea Storm Ferling

– Vi ville skape en følelse av høytid, selv om vi alle sitter i hvert vårt hjem, sier Dorothea Storm Ferling. Hun er en av mange  som har jobbet for å skape en verdig ramme for helgen i sin lokale menighet.

I lokalmenigheten på Sørlandet følger de for tiden strenge smittevernsregler, men Storm Ferling forteller om flere tiltak som ble gjort for å skape stemning og fellesskap. I forkant ble det kjørt ut små oppmerksomheter til alle deltakerne, og det ble opprettet kanaler hvor både ung og gammel kunne dele stemningsbilder av festpyntede stuer og forventningsfulle ansikter.

– Vi håpet at det ikke bare skulle bli en «vanlig» helg, men at alle fikk en følelse av å delta på stevne og få tid og ro til å oppbygges i troen, sier Dorothea.

For mange har denne helgen vært en mulighet til et avbrekk fra en hektisk hverdag, hvor man får høre evangeliet i fred og ro. Selv om det i år ble annerledes, forteller Dorothea at online-helgen har gjort inntrykk:

– Det har vært rørende med små glimt av venner rundt omkring over skjermen. Å høre forkynnelsen, se bildene og høre sanger fra verden over, gjør et mektig inntrykk på meg. Jeg er så glad for at vi kan få det servert rett hjem i stua, når vi nå opplever begrensinger.

Flere tiltak ble gjort for å skape stemning og fellesskap. I forkant ble det kjørt ut små oppmerksomheter til alle deltakerne. Foto: privat

Evangeliet har nådd til over 50 land

Over 10 000 seere fra alle verdensdeler har fulgt sendingene. Budskapet som forkynnes er uten tvil helgens hovedattraksjon, og som er det viktigste en kan ta med seg tilbake i hverdagen.

Stevnet ble åpnet fredag kveld med versene i Salmene 118,24: Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den!

– La oss tro at han som har elsket oss og har omsorg for oss, han vil også legge alt til rette i denne dag som kan tjene til det beste. Han vil aldri slippe deg, og aldri forlate deg. Han vil gi deg kraft og fred, sa Kåre Smith i åpningstalen.

Stevnet fortsatte lørdag med en festsending fra både studio i Norge og USA, med overføring til flere land. Gjennom filmer, sanger og innlegg delte både ungdom og eldre sine egne erfaringer fra kristenlivet, og denne hverdagstroen ble til inspirasjon for trosfeller på tvers av språk, kultur og alder.

Hør sangen «Salme 84», som ble framført for første gang under helgens stevne: