Torsdag = internasjonale ungdomssendinger

Noe som kanskje er unikt i BCC er at vi med egen TV-kanal har kunnet samles om oppbyggelsen på samme frekvens, selv om vi befinner oss i ulike land og verdensdeler. Nå som det lokale menighetslivet i stor grad er lukket ned, ser rundt 6000 ungdommer på det samme møte torsdag kveld.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BCC Media

Torsdags kveld har siden sist høst vært satt av til ungdommene, og det produseres ukentlige online-sendinger fra et interaktivt TV-studio. Sist torsdag ble ungdomsmøte online fulgt fra mer enn 43 land, og det regnes med nærmere 6000 seere totalt.

Samme budskap over hele verden

Sendingen inneholdt både sanger og bønn, samt flere appeller og vitnesbyrd. Her var det innlegg fra Norge, Sør-Afrika, Kamerun, Kenya, Kongo, Storbritannia og Danmark. Flere musikkinnslag ble sendt fra ulike lokasjoner i Norge.

Sveip for å se bilder fra sendingen:

Einar Ådalen, ungdomsleder i BKM Østfold, åpnet møtet med versene i Salmene 31, 15-16: Men jeg setter min lit til deg, Herre, jeg sier: «Du er min Gud.» Mine tider er i din hånd, fri meg fra fiender som jager meg!

Han forklarte videre at uansett om jeg er satt i Afrika, Tyskland eller i Norge, så har jeg fått et liv, og en tid jeg kan bruke. Gud ser ikke på ytre forhold, men han ser til innstillingen vi har i hjertet.

Det har vært et krevende år for hele verden, men likevel fortalte ungdommene som bidro med innlegg og vitnesbyrd om tro på en lys framtid. Flere uttrykte et ønske om å ha tillit til Gud i livets situasjoner, og gledet seg også over ungdomstidens muligheter til å legge et grunnlag for troslivet.

Vi opplever at de felles møter samler oss som trossamfunn, og gleder oss til vi kan møtes igjen på internasjonale stevner.

Se sangen «I Herrens hånd», som avsluttet møtet direkte fra lokalt studio i Bergen. Teksten er inspirert av Salme 23 og andre bibeltekster.