En verdig avslutning på et annerledes år

I BCC ble nyttårsstevnet avholdt online, og markerte avslutningen på et år som har brakt oss utfordringer, men også både kreativitet og fornyelse. Arrangementet startet med en innholdsrik festsending på selve nyttårsaften.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Øystein Vårdal/BCC Media

For BCC-medlemmer fra Norge og deltakere fra utlandet er det å reise til Vestfold og det årlige nyttårsstevnet en verdsatt begivenhet. I år ble det selvfølgelig annerledes; TV-studioet på Oslofjord Convention Center hadde bare noen få i publikum, men et solid crew som sørget for å få sendingen på lufta, til flere tusen seere i alle verdensdeler.

Har fått frem det internasjonale mangfoldet på en helt ny måte

Nyttårssendingen torsdag ble en verdig avslutning på et spesielt år, som har satt menighetslivet på prøve, men også har brakt med seg både fornyelse og teknisk utvikling til glede for hele menigheten. Online-arrangementene har knyttet oss sammen på tvers av landegrenser, og fått frem det internasjonale mangfoldet i BCC på en helt ny måte.

– Det har vært et underlig år vi har gjennomlevd i denne tiden, men likevel har Gud knyttet oss mer sammen med de bånd han gir, sa Kåre J. Smith da han ønsket medlemmene velkommen til torsdag kveld.

Kåre J. Smith taler under nyttårssendingen. Foto: BCC

Han leste blant annet fra Forkynneren: Dette er summen av alt du har hørt: Frykt Gud og hold hans bud! Dette gjelder for alle mennesker. For Gud skal dømme hver gjerning, holde dom over alt som er skjult, enten det er godt eller ondt. (Forkynnerens bok 12, 13-14).

– Bare den lære som hører til gudsfrykt, er av Gud. Når hele forkynnelsen går ut på gudsfrykt og troskap, i en brennende kjærlighet til Kristus, slik at også livet vårt stemmer med forkynnelsen, da er den ekte, sa han videre.

– Jesus ble bønnhørt for sin gudsfrykt. Og han ble opphav til evig frelse for hver den som lyder han.

Under åpningssendingen på nyttårsaften fikk seerne trosstyrkende ord, inspirerende musikkinnslag og tilbakeblikk på de siste 20 årene ved film og panelsamtale.

Sveip for å se flere bilder fra festsendingen som åpnet nyttårstevnet online. Foto: BCC

Direktesendinger fra 15 land

Stevnet gikk over tre dager med totalt fem sendinger. Det var planlagt innslag fra hele 15 steder, og Sør-Afrika, Hong Kong, Tyskland og USA er bare noen av landene som bidro.

Stevneprogrammet inneholdt både tradisjonelle møter med tale, vitnesbyrd og musikk og seksjoner med intervju og samtale. I løpet av stevnedagene ble det også program for barna, og noen fysiske utfordringer når suksessen «World Wide Race» ble gjennomført. Her gjaldt det å komme seg ut i frisk luft og bevege seg, og alle kunne delta på sin måte i en vennskapelig kilometerkonkurranse verdensdelene imellom.

Nyttårsstevnet ble avsluttet lørdag 2. januar, med TV-programmet Brunstadmagasinet. Her var det informasjon, inspirasjon og oppbyggelse for medlemmer og menigheter i hele BCC-forbundet. Både tilbakeblikk på det som har vært, og frempek på hva vi kan glede oss til i det nye året sto på programplanen.

Vi ønsker alle våre lesere et riktig godt nytt år.