Over 11 millioner samlet inn til misjonsarbeidet

Lørdag 2. november satt forventningsfulle BCC-medlemmer over hele verden og fulgte med på en direktesendt TV-sending fra Sørlandet. Lokalmenigheten her har rundt 390 medlemmer, og leverte en misjonsfest med et tydelig og inspirerende budskap.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Karen Storm Leth/Jakob Storm Leth

– Vi ønsker å formidle at et liv i kjærlighet til Jesus er et lykkelig liv, uansett hvor man bor eller hvem man er. Vi håper innholdet kan gi spesielt ungdommer håp for at Jesus kan bli deres venn og veileder i livet, sier Julie Bårdsen (31), som var produsent for festen.

Misjonsfesten ble en gripende påminnelse om Jesu frelsesverk, og at det er i de små, hverdagslige forhold at han kan komme oss nær med sin hjelp . Alt som var produsert av filmer og musikk skal kunne brukes om igjen, til misjonsformål. Misjonssaken var også sentral i festen; før og underveis i TV-sendingen ble det gitt gaver over hele verden på 11,4 millioner kroner til dette arbeidet.

Totalt kom det inn gaver til verdi av 11,4 millioner kroner til misjon. Underveis i festen ble oppdateringer vist på storskjerm for seerne. Foto: BCC
Festen hadde et variert innhold som gjorde det interessant og spennende å følge med. Foto: BCC.

Et eksempel i ekte hverdagskristendom

Festen ble åpnet med en film om Esther Smith, som blir regnet som en av de trofaste støttene i menigheten siden første halvdel av 1900-tallet.

I løpet av hennes siste år ble det skrevet en bok om hennes liv, hvor hun forteller hvordan hun i sine dagligdagse gjøremål levde et liv i etterfølgelse av Jesus. Boken om Esther Smith er den som har blitt mest lest og brukt som misjonsverktøy i BCC de siste årene, og leses av mennesker over hele verden i dag.

Filmen understøttet temaet i festen ved å vise hvordan et helt vanlig menneske i sine omgivelser kan komme til et lykkelig liv i Jesu nærhet, og på den måten virke så godt på menneskene rundt seg som Esther Smith gjorde.

Evangeliet ble variert formidlet under festen: med sang, film og taleinnlegg. Foto: BCC

Innhold med gjenbruksverdi

Musikk var også en viktig del av formidlingen, både gjennom musikkvideoer og sceneinnslag. Flere utvalgte sanger fra menighetens sangbok «Herrens Veier» ble fremført med tydelig vekt på budskapet.

Sangene under festen ble fremført med tydelig vekt på budskap og formidling. Foto: BCC

Det er ikke tvil om at det finnes mye musikktalent i menigheten på Sørlandet. I musikken har det blitt lagt ned ekstra mye flid, da dette blir sett på som et viktig element for misjonen:

– De som jobbet med musikk la ned mye krefter i at det skulle være gjenbruksverdi, og jobbet i perioder flere dager i uken for å lage god kvalitet på musikken, sier Julie.

– Vi håper lydklippene og musikkvideoene kan gi håp og inspirasjon til hverdagslivet for både ungdom og eldre i lang tid fremover, fortsetter hun.

Festen var laget av, med og for ungdom. Her opptrer de sammen på scenen etter festens avslutning. Foto: BCC

Et enkelt, men viktig budskap

Festens røde tråd var tydelig: det er mulig for alle som ønsker det å få et liv med Jesus som personlig frelser, venn og veileder.

Dette budskapet ble formidlet på forskjellige måter. Gjennom flere filminnslag bidro mange ulike personer fra ulike deler av verden, og fortalte hvordan troen og evangeliet hadde hjulpet dem i praksis.

Her er en av filmene som ble vist under festen: