Sommerstevnene er i gang – med deltakere fra 42 nasjoner

Det første av de to sommerstevnene BCC arrangerer denne sommeren er i full gang. Til sammen er nesten 15.000 BCC-medlemmer påmeldt de to stevnene, og deltakere fra hele 42 nasjoner er representert. Rundt halvparten kommer fra Norge.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Adelle Cheetham 

På Oslofjord Convention Center i Vestfold fylte forventningsfulle voksne, barn og ungdom storsalen under det første formiddagsmøtet på åpningsdagen 13.juli. Mange har reiste langt for å delta.


Det var fullt i storsalen under årets åpningsmøte på Oslofjord Convention Center. Møtene holdes på norsk, men oversettes simultant til rundt 20 språk. Foto: BCC

Sommerstevnene som inneholder mye for både voksne og barn

På sommerstevnene møtes venner og trosfeller fra hele verden, og mellom trosoppbyggende møter legges det til rette for et rikt aktivitetstilbud for barn og ungdom som kommer til stevnet.

Åpningsdagen begynte med allsang og bønn, før forstander Kåre J. Smith talte til forsamlingen. Møtene holdes i sesjoner på rundt 90 minutter, og det er gjerne to møter i løpet av dagen; formiddagsmøte og kveldsmøte. Tiden imellom er det både felles måltider, trivsel og aktiviteter for barna.

Link til tale av Kåre J. Smith fra sommerstevnet finner du her, på BrunstadTVs nettside. 


Forstander Kåre Smith bidrar med forkynnelse og Guds ord gjennom begge de to stevneperiodene: BCC

Åpningsarrangement for barna i strålende sol

Lokalmenigheten fra Sandefjord hadde forberedt en spennende åpningsdag for familiene i strandområdet, og det strålende sommerværet i Vestfold skapte optimale rammer for arrangementet. Her var det servering med barnemeny, is og snacks hele dagen, i tillegg til sang og musikk, leker, aktiviteter og underholdning for barna.


Mye spennende å prøve for barna under åpningsdagen. Foto: BCC

Grundige forberedelser foran årets stevner

Arrangementsavdelingen i BCC har gjort grundige forberedelser med både tilbud og program for årets sommerstevner, og har sydd sammen stevnepakker som skal være attraktive for alle aldersgrupper. Programmet er sammensatt på en måte som skal understøtte fellesskapet på tvers av kultur.

Det er organisert slik at deltakerne har kjøpt stevnepakker som inkluderer flere fellesmåltider. På åpningsdagen fikk 7.500 påmeldte servert lunsj etter det første møte, og det skapte mye  trivsel og sommerstemning i forlengelse av møtet.


Familie fra USA: Dorothy (46) og Steven (45) fra Seattle har reist til stevner i Norge i en årrekke. De har med alle tre barna, som har fått flere norske venner. Foto: BCC

To stevner, men samme innholdsrike program

Begge sommerstevnene varer i ni dager, og inneholder de samme programelementene. Her er noe av det deltakerne kan glede seg til i løpet av et sommerstevne:

 • Seks kristelige møter for voksne
 • Seks kristelige møter for ungdom
 • Skjærgårdstur i Telemark for ungdom
 • BrunstadMagasinet – Live TV-program med medlemsinformasjon
 • Egne barnedager med temasamlinger, skuespill, barneleker m.m.
 • Konsertkveld med trosoppbyggelse og menighetens sanger
 • To lunsjarrangement for deltakere over 70 år i forlengelse av møtene
 • Fotballturnering for barn
 • Juniorpoint og Juniorcamp for barn
 • Brunstad Toughest – lagkonkurranse i friluft for ungdom
 • Ungdomsklubb, kveldsmat og aktiviteter i flerbruksanlegget på Oslofjord

Vi gleder oss til å følge sommerstevnene videre, og vil komme med flere oppdateringer her på bcc.no.


Ungdomskafé etter møtet var et nytt tilbud i år. For ungdom mellom 13 og 20 er disse måltidene inkludert i stevnepakken. Foto: BCC


I den store flerbrukshallen på Oslofjord kunne ungdommene boltre seg hele kvelden. Foto: BCC


Tilbudene i Oslofjord Arena så ut til å falle i smak. Foto: BCC