Maiuka i Nederland: stevne, aktiviteter og nye barneminner

I begynnelsen av mai var mer enn 1600 deltakere fra hele Nederland samlet til den populære «Maiuka», som i år ble arrangert for 13. året på rad. Hele stevneuka arbeides det målbevisst med det kristne budskapet, for å treffe alle aldersgrupper.


Tekst: Anne-Mieke Jonker – Foto: CGN Nederland

Maiuka er først og fremst barna og ungdommens uke. Disse dagene syder det av liv, lek og felleskap rundt overnattingshytter, campingvogner og parkområdene på konferansestedet Pagedal. Her skapes barneminner for livet, samtidig som troen på Jesus forkynnes og næres i både unge og eldre hjerter.

Gleden over en hel friuke sammen, med tilbud og morsomme aktiviteter side om side med trosoppbyggende samlinger og bibelkvelder, kommer tydelig til uttrykk hos både barn, foreldre og besteforeldre.


1600 CGN-medlemmer fra hele Nederland samlet til nasjonalt stevne under «Maiuka». Foto: CGN

CGN: nederlandsk trossamfunn som deler BCCs lære

Christelijke Gemeente Nederland (CGN) er et nederlandsk trossamfunn som deler trosgrunnlag og formål med Brunstad Christian Church. Trossamfunnet består av 10 lokale menigheter og har rundt 2000 medlemmer, som jevnlig møtes til nasjonale stevner. I tillegg reiser mange til BCCs internasjonale stevner i Norge en eller flere ganger i året.

Et godt forberedt arrangement

Jan Hein Staal. Foto: CGN

Maiuka er et stort prosjekt for CGN, og lørdag formiddag samles alle frivillige og mentorer som skal bidra underveis i arrangementet, til informasjon og inspirasjon. I tillegg til alle de som har ansvaret for ulike deler av programmet, har hele 300 personer stilt som ekstraressurser, for å hjelpe til med ulike oppgaver.

Selve åpningsmøtet lørdag kveld samler alle de 1600 deltakerne. Her synger og ber de sammen, og lytter til noen taler hvor ord fra Bibelen forklares. Jan-Hein Staal, som er nasjonal forstander i CGN, snakker om hvordan Moses og israelittene ble fridd fra slaveriet i Egypt, og om Jesus som ønsker å være vår personlige befrier og frelser.

Egen barnedag

Søndag er en helt spesiell dag for de rundt 400 barna som sitter i salen. Nå tas teater, sang og film i bruk for å formidle spennende bibelfortellinger. Ungdommer og voksne er gjerne med på slike samlinger. Årets musikal handler om Daniel i løvehulen og hans venner. Historien fortelles på barnets nivå, og støtter budskapet om at Gud elsker dem og bryr seg om dem, og at han faktisk er veldig nær dem.


Musikalen om Daniel fenget barna, og budskapet i historien om at Gud elsker oss og bryr seg om oss, blir forklart på barns eget nivå. Foto: BCC


Mellom møtene er det morsomme aktiviteter for barna, der de kan velge mellom ulike tilbud. Foto: CGN

Opplevelse for mange aldersgrupper

Maiuka inneholder noe for enhver aldersgruppe. Også de over 60 år har en egen dag med aktiviteter, oppbyggelse og lunsj. For rundt 200 barn mellom 8 og 12 år er et av ukas store høydepunkt imidlertid «det store hyttebyggeprosjektet», der en hel plankelandsby reises i løpet av tre hektiske ettermiddager.

Mellom møtene skjer også mye for de ungdommene, med sportsturneringer og lek. Gutter og jenter over 12 år har sin egen «opplevelsesleir» med overnatting ute i naturen, og på stemningsfulle bålkvelder blir temaer fra Bibelen naturlige samtaleemner.


Hyttelandsby: Under veiledning av eldre, frivillige barnearbeidere har gruppene gått løs på hvert sitt lille hytteprosjekt. Foto: CGN

Verdig avslutning på maiuka

Siste lørdagskveld blir et verdig punktum for årets maiuke, når alle samles i storsalen til avslutningsmøte. Sang og bønn står sentralt, og deltakerne oppfordres til å fortsette å lese i Bibelen for å styrkes i den kristne troen også når de kommer hjem. Nok en gang har det vært en uforglemmelig uke, der vennskap og fellesskap har blitt knyttet på tvers av aldre og lokale menigheter.


Sangkveld: CGNs kor og orkester presenterer et flott musikkshow på scenen


Lørdag arrangeres det familiedag med leker og aktiviteter for barna, med tema «bondegården». Foto: CGN


Kids Run er var suksess også i år. Foto: CGN