Arrangerer romjulscamp for ungdom fra hele verden

BCC ønsker å fortsette sin satsning på neste generasjon. I romjulen åpnes dørene for ungdom fra mange land til to  dager fylt med trosundervisning, aktiviteter og sportsturneringer i Norge. Arrangørene forventer minst 3.000 påmeldte.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto/redigering: BrunstadTV

For  ungdommer i BCC har den årlige påskecampen blitt et høydepunkt og en møteplass der man treffer jevnaldrende som deler både  trosfelleskap og interesser. Nå ønsker Brunstad Ungdomsklubb, som har vært medarrangør de siste årene, å bidra til enda flere slike høydepunkt hvert år. Derfor arrangeres Romjulscampen 2018, og den vil etterfølges av fire lignende camper i 2019.

Bred internasjonal interesse

Brunstad Ungdomsklubb lanserte konseptet i sommer, og har opplevd stor interesse fra BCC-medlemmer over hele verden etterpå. – Det viser seg at det er god etterspørsel etter den økte satsningen, og at ungdomsklubbene jobber med å få dette til lokalt, forteller Peter Tischhauser, som skal være med å planlegge Brunstad Ungdomsklubbs satsning utover i 2019.


Peter Tischhauser kunne forteller at den økte satsningen på ungdomscamper har fått god respons, da han var gjest i aktualitetsprogrammet Brunstadmagasinet i september. Foto: BCC

– Dette skal være camper for, med, og av ungdom. Vi ønsker å skape arenaer for spennende trosundervisning som er tilpasset ungdom som målgruppe, i tillegg til både fellesskap og aktiviteter. Og ut fra responsen så langt tror vi dette er noe de lokale ungdomsgruppene ønsker å være med på, sier han.

Når juledagene er over samles altså tusenvis av ungdom fra mange land på Oslofjord Convention Center, hvor BCC også skal ha sin internasjonale nyttårskonferanse noen dager senere.

Bruker siste del av juleferien på ungdomscamp

Målgruppen for Romjulscampen er primært ungdom fra 13 år og oppover og deres mentorer, som forventes å komme fra hele Norge og Europa, men også andre deler av verden.

BCC er hovedarrangør for romjulscampen, men samarbeider med både Brunstad Ungdomsklubb og andre foreninger om arrangementet. Og arrangørene kan fortelle om førsteklasses innendørs fasiliteter som blir tilgjengelige for ungdommene på Oslofjord disse dagene.

Nytt flerbruksanlegg gir flotte rammer for sportsaktiviteter

Når campen åpner den 28. desember vil nemlig det nye flerbruksanlegget på Oslofjord være ferdig. Arrangementet kommer til å ha fokus på trosoppbyggende ungdomssamlinger, men også inneholde sportsaktiviteter og turneringer, og i tillegg vil det tilbys en rekke ulike aktiviteter for de som har andre interesser.

28. og 29. desember står arrangørene klare til å ta i mot ungdommer fra hele verden på Oslofjord Convention Center, og i det nyåpnede flerbruksanlegget vil det nok summe av liv i romjulen.


Kanskje får vi se flere ungdomssamlinger som dette, når dørene åpnes til Romjulscamp 2018. Foto: BCC