Maiuka på Pagedal – et høydepunkt for mange

Hvert år er det en uke nederlandske familier i BCC ser ekstra frem til: Maiuka. I løpet av syv dager opplever de som reiser hit et fullspekket program med aktiviteter, sport og fellesskap i et kristent miljø. Maiferien samler flere generasjoner, men det er barna som er i sentrum denne uken.


Bildet og tekst er hentet fra cgninfo.nl

Maiuka er blitt et felles prosjekt for lokalmenigheter i hele Nederland, og holdes på Pagedal, et flott sted med mange rekreasjons- og aktivitetsmuligheter. Nesten 1600 deltakere er påmeldt i år, og allerede fredag kveld kom de første familiene og frivillige som skulle delta under det ukeslange arrangementet.


Pagedal er et eldorado for barnefamilier, og måltidene er alltid hyggelige samlingspunkt. Foto: cgninfo.nl

Godt planleggingsarbeid

På fotballbanene var det klart for PagedalCup Junior for barn mellom 6 og 15 år, og lørdag ettermiddag var det et kick-off med inspirasjon og gjennomgang av praktiske retningslinjer for alle som hjelper med en av de mange ulike delene av programmet.

Når så mange mennesker er sammen i en uke, hvorav mer enn 45% barn og unge under 21 år, kreves det god organisering. I flere måneder har over 300 frivillige jobbet målrettet med å gjøre denne hele uken til en meningsfull og fin opplevelse for alle deltakere.


Eget telt med hobbyaktiviteter for de små, og her er temaet eventyr og prinsesser. Foto: cgninfo.nl

Engasjerte frivillige og noe for alle generasjoner

Det er svært mange som bidrar til en god og trygg «Mayweek». I de siste månedene har tusenvis av timer gått med til forberedelser: fra å arrangere musikk, lage filmer og presentasjoner med kristent innhold til å forberede sports turneringer, kreative workshops og et lekeland for de yngste deltakerne.


Unge voksne er gode rollemodeller under mai-uka, og mye viktig opplæring i omsorgsarbeid skjer innenfor morsomme og trygge rammer. Foto: cgninfo.nl

I tillegg til morsomme utfordringer for barn og unge i alle aldre, er det også en aktivitet som er spesielt rettet mot personer med ulike funksjonshemminger. Det blir lagt til rette slik at alle skal kjenne seg inkludert og ivaretatt. Det er også planlagt en tur og en sportslig ettermiddag for voksne deltakere, og noe for de som er over 60. Til alle delene av programmet er de frivillige organisert og godt forberedt.

Hele artikkelen om forberedelsene kan du lese her, i tillegg til fyldig stemningsrapporter fra maiuka.


En av de mest populære aktivitetene er definitivt hyttebyggingen. Med hjelp fra eldre ungdom får barna bygge egne plankehytter, som til slutt danner en liten hyttelandsby. Foto: cgninfo.nl


Her skal det bygges, men først må kart og plassering stemme, og det er ikke alltid like enkelt. Foto: cgninfo.nl


Kveldene har også et fullspekket program, med temasamlinger med kristent innhold for barn og ungdom. Foto: cgninfo.nlDet skjer noe overalt på Pagedal under maiuka, både ute og inne. Foto: cgninfo.nl


Også besteforeldregenerasjonen ser ut til å trives under maiuka. Foto: cgninfo.nl