Internasjonale aktiviteter for ungdom under BCCs sommerkonferanser

Forberedelsene til årets sommerkonferanser i BCC er i full gang. Mange lokalmenigheter skal bidra med programelementer, temasamlinger og aktiviteter for flere målgrupper, og ungdom med konkurranseinstinkt kan blant annet se frem til en stor utendørs konkurranse.


Tekst: Louise Samnøy – Foto: Gadiel Lazcano/Louise Samnøy

Det ligger i navnet. Brunstad Toughest, som arrangeres for ungdom under BCCs sommerkonferanse, blir mer slitsomt, intenst og krevende enn noen gang, ifølge prosjektleder Line Christensen. Hun er en del av en prosjektgruppe fra lokalmenigheten i Tønsberg, hvor nesten 300 ungdommer og voksne fra samme lokalmenighet skal arrangere konkurransen for andre gang.


Fra fjorårets finale i Brunstad Toughest, hvor hele 17 nasjoner, fordelt på to konkurranser, deltok. Foto: BCC

I tretten år har konkurransen som opprinnelig het Outdoor Challenge vært et fast innslag i sommerkonferansene, og samlet utvalgte lag fra ungdomsgrupper fra lokalmenigheter fra hele verden til en real fight hvor både fysikk, logikk og samhold ble utfordret.

Nå er OC blitt historie, men lokalmenigheten i Tønsberg og Brunstad Ungdomsklubb har gått sammen for å lage en fornyet konkurranseversjon under navnet «Brunstad Toughest».

Følger opp fjorårets suksess med nytt konsept

– Det blir flere, mer intense poster som utføres på kortere tid enn før. I år er også alt på et sted – på konferanseanlegget hos Oslofjord Convention Center, sier prosjektleder Line Christensen.

– Tidligere har Outdoor Challenge blitt arrangert på andre lokasjoner, blant annet i Telemark og i Hallingdal. På Oslofjord blir konkurransen mer tilgjengelig for dem som er med på BCCs sommerkonferanse, hvor de kan være med å heie frem sitt lag, sier Christensen.

Allerede i fjor ble konseptet lansert. Også da ble konkurransen arrangert på Oslofjord Det førte til stor suksess og rekordhøye tilskuertall.

Både delkonkurransene og de to finalene på Oslofjord Convention Center ble fulgt av rekordmange tilskuere i fjor, og arrangører forventer like god respons i år. Foto: BCC

Individuell påmelding i tillegg til lagkonkurransen

Nytt for i år er at det blir arrangert en individuell konkurranse før lagkonkurransen. Dermed får alle som ønsker det muligheten til å delta, sier Herman van Dijk fra BCCs arrangementsavdeling. – Dette er en viktig del av det nye konseptet, der målet er å favne flere ungdommer, og at enda flere får mulighet til å bli med.


Outdoor Challenge har tradisjonelt vært en lagkonkurranse, men i år kan alle som vil melde seg på. Foto: BCC

– I forbindelse med sommerkonferansene kommer det en stor andel barn og ungdom blant deltakerne, og vi ønsker å ha et bredt utvalg av tilbud som fanger ulike interesser. Dette er en konkurranse som egner seg for de fysisk aktive, og det å forberede seg til deltakelse er en fin måte å trene og komme seg i form på.

Van Dijk oppfordrer nå deltakere til å utfordre andre motstandere.

– Det er veldig mange som har konkurranseinstinkt og liker å konkurrere. Nå har man også muligheten til å utfordre andre som synes det er moro med konkurranse. Det blir utrolig spennende å se hvordan deltagerne kommer til å takle de tøffe postene.  Jeg tror det blir jevnet og mange kommer til å knive om førsteplassen.


Ungdomsgruppen fra Almelo i Nederland stakk avgårde med den ene førsteplassen i fjor, i hard konkurranse med 13 andre lag. Foto: BCC

Samlende effekt

Bak konkurransen ligger det mange timers arbeid. Både ungdom og voksne fra lokalmenigheten i Tønsberg har vært engasjert siden nyåret med å utvikle nye og bedre poster, og er nå godt i gang med byggingen av de ulike elementene.

– Vi har hatt en brainstorming med ungdommen, også har mindre grupper videreutviklet ideene til konkrete planer. Vi har felles byggedager hvor vi har snekret sammen konkurranse-elementene, og har flere test-dager hvor vi øver oss på gjennomføringen.  Til slutt skal vi ha generalprøve hvor vi gjennomgår hele konkurransen, sier Christensen, og forteller at opp mot 300 personer fra lokalmenigheten er delaktige under disse dagene.

– Det har en samlende effekt. Det skaper et driv og samhold, som ofte kommer når man samarbeider og jobber på tvers av alder og interesser. I tillegg gleder vi oss til å bidra til å gi unge fra hele verden et spennende aktivitetstilbud når de kommer hit til Vestfold på BCCs sommerkonferanse, avslutter hun.


Lokalmenigheten i Tønsberg har brukt to hele dager på å snekre og forberede de ulike konkurranseinstallasjonene. Foto: BCC


Eline (til venstre) og Aurora synes det er gøy å hjelpe til. Foto: BCC