Påskekonferanse for 37 nasjoner i Norge

I strålende sol ble årets påskekonferanse avholdt for over 9.000 deltakere i helgen. I mer enn 60 år har BCC arrangert konferanse på Brunstad i påsken, og i år var det rekordmange internasjonale gjester tilstede.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Randi Hutt

Etter en svært vellykket påskecamp for ungdom i første del av påskeferien, startet den tradisjonsrike påskekonferansen langfredag kveld.

Flere av de 4.500 ungdommene som hadde vært på campen deltok også her, sammen med familier og voksne BCC-medlemmer som i strålende påskevær ankom stedet fra inn- og utland skjærtorsdag og langfredag.


Store og små venner koste seg ute i påskesola. Foto: BCC

I tre hele dager summet konferanseanlegget på Oslofjord Convention Center av liv, og de rekordmange internasjonale gjestene synliggjorde den økende interessen for å reise til BCCs konferanser.

For mange er det å feire påskehøytiden sammen med mennesker fra mange land, som deler samme tro og interesse for det kristne budskapet, en god måte å bruke feriedagene på. For de minste ble det også arrangert mini-cup i fotball, og mange barn, foreldre og trenere var i sving på de ulike kunstgressbanene lørdag ettermiddag.

TV-sendte samlinger med trosoppbyggende innhold

I løpet av helgen ble det avholdt fem trosoppbyggende møter, inkludert et ungdomsmøte, og et inspirerende TV-show fra storsalen. BrunstadTV var tilstede med hele produksjonsteamet og nesten 100 frivillige, og distribuerte konferansen til BCC-medlemmer over hele verden.

I løpet av de seks sendingene ble påskebudskapet og Jesu banede vei for menneskene klart forkynt, og mange av deltakere fra inn- og utland uttrykte gjennom muntlige innlegg at samlingene hadde gitt dem stor inspirasjon i deres personlige trosliv.


Full sal: fra av de seks direktesendte samlingene under årets påskekonferanse. Foto: BCC

Flere i foreldre- og besteforeldregenerasjonen formidlet også en ekstra takk for det som hadde blitt gjort for de unge under påskecampen noen dager tidligere. Det at det legges til rette for ungdomsarrangement med kristent innhold og gode opplevelser, skaper et fellesskap som betyr svært mye for tusenvis av ungdommer fra hele verden.

Les mer og se film og bilder fra BCCs påskecamp for ungdom her. 


Fra BCCs påskecamp for ungdom, som ble avsluttet to dager før påskekonferansen begynte. Foto: BCC

Ungdomssatsning som vil fortsette

I det inspirerende og informative «BrunstadMagasinet» lørdag formiddag ble det også sagt at BCCs ungdomssatsning vil fortsette, slik at de unge skal få gode arenaer å samles på i framtiden.

Den interessen som ungdom fra hele verden har vist for å komme til BCCs arrangementer på Brunstad, gjør at det spesielt vil satses på utvikling av egne konsept og arrangementer nettopp for denne gruppen i årene fremover.

Over 50 ungdommer fra Sør-Amerika deltok

For en gruppe konferansedeltakere ble påsken en ganske spesiell opplevelse i år. 56 ungdommer fra Peru, Chile, Argentina og Brasil deltok på både påskecamp og påskekonferanse, og fikk mye ut av oppholdet. Gjennom halvannet år hadde de spart og jobbet for turen til Norge, og flere av dem kunne fortelle om en helt unik reise, preget av samhold og mange nye opplevelser.

Gjennom film og korte intervjuer ble deres historie formidlet til resten av konferansedeltakerne under «Brunstadmagasinet» på lørdag, og her fremførte de også et sanginnslag på vekselsvis norsk og spansk for de nesten 6.000 tilhørere i storsalen.

Se filmklipp fra de sør-amerikanske ungdommenes opplevelser her. 


56 sør-amerikanske ungdommer, som deltok på både påskecamp og påskekonferansen, synger de for de andre konferansedeltakerne på både norsk og spansk. Foto: BCC

BCC vil takke alle frivillige som deltok under konferansen, enten det var med bildeproduksjon, tolking, vakt- og førstehjelpstjeneste eller andre oppgaver, for at de på hver sin måte bidro til et vellykket og minnerikt arrangement for mange tusen barn, ungdom og voksne i påsken.


En liten forsmak på hva sommerens konferanser vil inneholde for familier og barn ble det også tid til under sendingen av «Brunstadmagasinet». Foto: BCC


Et snødekt konferanseanlegg la ingen demper på påskestemningen. Foto: BCC


To gode venner har funnet seg en plass i sola. Foto: BCC


Hele konferanseområdet summet av liv i den fine vårværet, også ved den islagte marinaen var det mange som slappet av i sola. Foto: BCC