Snart samler BCCs Påskecamp 4350 ungdommer fra hele verden

I et helt år har BCC-ungdommer gledet seg til den internasjonale ungdomscampen som arrangeres på Oslofjord Convention Center hver påske. I år et hele 4.350 ungdommer påmeldt – en økning på nesten 30% fra i fjor.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

Arrangementet samler ungdommer fra mange land, og går over fem dager i påskeferien. Lørdag 24. mars braker det løs med kick-off i storsalen på Oslofjord Convention Center. Påskecampen arrangeres av BCC, i samarbeid med flere ungdomsforeninger, og gir ungdom fra hele verden et unikt aktivitetstilbud innenfor en felles kristen ramme.

Meningsfylte fritidsaktiviteter gir livet verdi

Ved å arrangere påskecampen ønsker Brunstad Christian Church(BCC) blant annet å stimulere ungdommens evner og kreativitet, så de kan oppleve å mestre noe. Det å bruke sin tid på noe meningsfylt og få til noe sammen kan gi livet økt verdi.

Vi opplever at ungdommene i BCC blir aktive og oppfinnsomme av å ferdes i et slikt positivt miljø, og dette bidrar også til at de vokser opp til gode samfunnsborgere som kan yte noe tilbake til sitt lokalsamfunn.

40 ulike aktivitetstilbud å velge mellom

Aktivitetstilbudet på BCCs påskecamp spenner svært vidt, og allerede søndag morgen fordeler de unge seg på over 40 ulike tilbud, som avvikles fra Larvik i sør til alpinanlegget på Kongsberg i nord. I år er valgmulighetene større enn noen gang, og deltakerne kan blant annet velge mellom ulike sportsgrener, kunst/design, musikk og sang, hesteridning, friluftsopplevelser, kurs i tegnspråk, baristakunst eller flyving, for å nevne noe.

For de spill- og teknologi interesserte arrangeres det LAN, kurs i koding og robotprogrammering. For de treningsinteresserte er det blant annet mulig å velge bootcamp eller klatrekurs. I tillegg avvikles de faste påsketurneringene i volleyball og ishockey, som også sender flere av kampene direkte på BrunstadTV. Her får ungdom med interesse for TV-produksjon prøve seg som fotografer, kommentatorer og bildeprodusenter under direktesendingene.

TV-produksjon under fjorårets påskecamp. Foto: BCC

Samlinger med kristent innhold på kveldene

Kveldsarrangementene samler alle de unge under samme tak hver dag etter aktivitetene er over. Her blir det trosoppbyggende samlinger med både festmåltider, underholdning og kristent innhold som presenteres på en måte som er spesielt aktuell for ungdommene.

Det har vært arbeidet i flere måneder med å forberede innslag som både er interessante og treffer målgruppen på en god måte, og som kan inspirer de unge på et personlig plan. Ved å ta i bruk ny teknologi og nye produksjonsmetoder kan evangeliet om Jesus forkynnes på nye måter, og nå ut til flere som griper troen på at det er en vei å komme inn på som gir livet mening og verdi.

Varierte og spennende innslag under kvelds arrangementene. Foto: BCC

Ungdom trenger oppmerksomhet og omsorg i en sårbar alder

De eldre ungdommene som er med å lede aktivitetene på dagtid, er også tilstede og bidrar til et godt og trygt miljø på ettermiddagene og kveldene. Ungdomsmentorene blir oppmuntret og kurset i å se den enkelte, yte omsorg og vise oppmerksomhet til ungdom på det nivået de er.

I tillegg har man et helt korps av voksne trivselsambassadører i alle aldre, som har meldt seg som frivillige under campen.

Under påskecampen er også forkynnelsen en samlende faktor som kan virke forebyggende i seg selv. Her snakkes det om frelse og et rettferdig kristent liv, og det legges vekt på trygghet, samhold og at alle som er der skal føle seg inkludert.

Forventingene til årets påskecamp er høye

Påskecampen er arrangementet ungdommer fra hele verden har gledet seg til gjennom hele vinteren. Her treffer man gamle og nye venner, likesinnede fra hele verden, og et helt unikt fellesskap oppstår.

Årets rekordpåmelding vitner om skyhøye forventninger til arrangementet som nå bare er dager unna, og vi kommer til å være tilstede og sørge for mange oppdateringer her på bcc.no.

Les mer om Brunstad Ungdomsklubb her.

Foto: BCC
Foto: BCC
Foto: BCC