En misjonær – i ordets beste betydning

Vi har møtt en av ildsjelene bak BCCs ungdomsprogram, som brenner for at ungdom skal komme inn i et personlig kristenliv og samtidig utvikle seg til selvstendige, gode samfunnsborgere.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

I forrige artikkel fortalte vi hvordan Gershon Twilley (52) ser på arbeidet på ungdomsprogrammet som en viktig del av misjonsarbeidet i BCC. Å drive misjonsarbeid er ikke noe nytt innenfor Twilleys familie. Gershon er selv sønn av et canadisk-britisk misjonærpar.


Gershon Twilley har vært en engasjert ungdomsarbeider stort sett hele sitt voksne liv. I hans familie er ikke dette noe nytt. Foto: BCC

Nesten født på misjonsmarken

Michael og Valerie Twilley var nygifte da de reiste til India for å arbeide som misjonærer der. Gershon var deres tredje barn, og han ble født i Canada, like etter at de kom hjem i 1965.

– Misjonærene har jo ikke alltid fått så smigrende omtale i historiebøkene, men mine foreldre var idealister som virkelig brydde seg om menneskene de møtte, forteller han.

– Begge mine foreldre var åpne og varme mennesker, men spesielt min far var en utpreget evangelist som egentlig virket som misjonær hele livet, helt til han ble for gammel og syk til å reise rundt. Han elsket å snakke med alle slags mennesker, mens moren min nok var mer praktikeren som drev på hjemme og holdt hjulene i gang i familien. Jeg håper i grunnen jeg har arvet litt fra begge to, smiler han.


Michael og Valerie Twilley med de fire eldste barna hjemme i Canada. Gershon som toåring på farens arm. Foto: privat

– Jeg vet hva ung sorg er

Gershon var bare 10 år da han mistet moren sin i sykdom. Dødsfallet kom som et sjokk, og hun etterlot seg ni barn der den minste bare var rundt ett år.

– Jeg vet hvordan det er å miste en mor, og jeg vet hvor utrolig viktig en mor er. Derfor føler jeg at jeg kan forstå ungdom i sorg ekstra godt. Det at Mia, som senere giftet seg med pappa, evnet den bragden det var å fylle tomrommet, og ble som en ny mor for oss, det har gitt meg en stor respekt for henne, og faktisk for kvinner generelt.

Jeg lytter derfor ofte ekstra til hva troende kvinner har å si. Om jeg opp igjennom årene har hørt fordommer og nedsettende uttalelser om kvinner eller jenter, da kan jeg godt si kraftig fra, sier han med ettertrykk.


Twilley slik mange er vant til å se han; en engasjert formidler av evangeliet, med hjerte for ungdommene. Foto: BCC

Et langvarig engasjement for ungdommen

Fra en fargerik og skiftende oppvekst i Ottawa i Canada, kom Twilley til Norge i 1987, hvor han giftet seg med Elisabet og har blitt boende de siste 30 årene. Hele tiden har arbeid med ungdom vært en stor del av livet deres, og etter noen aktive år i BCC sin lokalmenighet i Stavanger har ekteparet nå bodd og arbeidet på Brunstad i Vestfold de siste 15 årene, hvor engasjementet for bibelskoleungdommene fyller mesteparten av tiden hans.

En sitter igjen med en følelse av både alvor og respekt etter en samtale med Gershon. Ungdomsprogrammet utfyller en viktig del av BCCs virksomhet, og det trenges ildsjeler som både kan drive arbeidet videre og ha omsorg for de unge menneskene som kommer dit i en tidlig fase av livet. Hans store engasjement og brennende hjerte for deres ve og vel inspirerer, og jeg tenker at dette er en ekte misjonær, i ordets mest positive forstand.


Twilley har mange jern i ilden, her fra en TV-innspilling til et ungdomsprogram i regi av BrunstadTV. Foto: BCC

Les første del av artikkelen om Gershon Twilley her.