8 300 samlet til fest på Brunstad

15. juli var en dag konferansedeltakerne hadde ventet litt ekstra på, for midtveis i julikonferansen arrangerte BCCs lokalmenighet i Eiker en helt spesiell fest. Dagen samlet hele 73 lokalmenigheter fra hele verden i storsalen på Brunstad.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Gadiel Lazcano

‘Den store togreisen’ har vært en morsom, men også viktig periode for BCCs lokalmenigheter. Utfordringen om å slå følge med Eiker-menigheten og fullføre 50% av lokalmenighetens totale innsamlingsmål innen sommeren 2017 har vært en suksess. Og festen skulle absolutt vise seg å stå i stil med resultatet.

Startet med barnas fest
Festen startet allerede klokken ti på formiddagen, da barna fikk sitt helt eget opplegg på strandslettene på nedre del av Brunstads konferanseområde, med musikk og poster og aktiviteter av mange slag.


En rekke aktiviteter og morsomme tilbud for barna hele formiddagen. Her det populære Totto-toget. Foto: BCC

Et minitog tøffet rundt hele området, været viste seg fra sin beste side og gatemusikanter sørget for topp stemning på hvert hjørne. Barna fikk klappe dyr fra bondegården, delta i sjørøverdanser og mange andre aktiviteter. Det ble en uforglemmelig dag hvor barna og foreldrene koste seg sammen, mens arrangørene gjorde de siste forberedelsene før kveldens store fest.

Høytid med Bibelens ord som ramme
Klokken 17 var alle plasser i storsalen fylt til randen, og det lå høytidsstemning i luften da åpningsfilmen startet kvelden med Bibelens ord til Moses om at «Herren er en. Og du skal elske Herren din Gud av alt ditt hjerte og all din sjel og av all din makt. Og disse ord som jeg byder deg i dag, skal du gjemme i ditt hjerte» (5.Mosebok 4-6).


BCCs lokalmenighet fra Eiker hadde produsert en gripende åpningsfilm. Foto: BCC

Åpningsfilmen tok også frem om vår menighets opprinnelse. Johan Oscar Smith var en reformator i sin tid, som sto på sine egne ben og fulgte det Gud virket i hans hjerte. Han lot også andre leve et selvtendig liv, og levde på en slik måte at den enkelte ble ført i forbindelse med Kristus. Dette samfunnet med Jesus er grunnlaget som gjør at menigheten består og blomstrer videre i dag. Det er Bibelen, Guds ord, som er rettesnor, og det er troen på å elske Gud og holde hans bud som knytter oss sammen, ved den lydighet mot det Gud taler i hvert enkelt menneskes hjerte.

Samhold og fellesskap
Ikke alle lokalmenighetene i salen hadde nådd så langt i sin innsamling som Eiker utfordret til, men var likevel med på festen, og fikk til og med den flotteste plasseringen i salen. Her satt for eksempel venner fra lokalmenigheten på Sørlandet side om side med menighetene fra New Zealand, Sør Afrika og Canada, noen av de deltakerne som hadde reist lengst for å delta. Gjestene hadde kommet fra alle verdenshjørner, og det var tydelig at den lange reiseveien ikke hadde gjort festen mindre viktig å delta på, snarere tvert imot.


Gjester fra Canada. Mange hadde reist helt fra Vancouver på vestkysten av Nord-Amerika for å være med på festen. Foto: BCC

Også de øvrige norske lokalmenighetene hadde sett frem til denne anledningen i lang tid. Her satt unge og eldre side ved side i stolradene og kunne glede seg over at de som menighet sammen hadde klart sine mål, som de har jobbet for i flere år.

Det var ikke plass til alle de 8 300 gjestene inne i salen, derfor var det satt opp to store telt utenfor. Også her var det fullt til siste stolrad, og ungdom under 18 år kunne her følge med via storskjerm og godt lydanlegg. Mange fulgte også med på overføringen via BrunstadTV.


Fullsatt sal: her medlemmer fra Nord-Amerikas østkyst med sitt sang- og filminnslag. Foto: BCC

En uforglemmelig kveld
Etter en gripende åpning kom høydepunktene i festen på rekke og rad. Vertskapet fra Eiker disket opp med en femretters meny, der rettene ble servert mellom et tyvetalls strålende festinnslag. Mange av de deltakende lokalmenighetene bidro selv på ulike måter, og programmet manglet ikke på noe, verken flotte filminnslag, fengende musikk, innholdsrike taler eller god underholdning som satte lattermusklene i kraftig sving.

Gjester fra New Zealand bidro med et fengende dans- og musikkinnslag inspirert av maori, landets urbefolkning. Foto: BCC


Til tross for en rekke gode innslag var det ingen som klarte å toppe ungdommene fra Eiker sitt eget sceneshow. Foto: BCC

Rekken med takknemlige og personlige vitnesbyrd gjorde inntrykk på tilhørerne, og samholdet og fellesskapet som preget festen var kanskje det sterkeste inntrykket man kan ta med seg hjem. Det ble virkelig en helt spesiell fest, og mange av de fremmøtte var nok enige med Kåre J. Smiths uttalelse på slutten av festen, at dette var den mest fantastiske festen vi har opplevd.


Arild Tombre (85) var en av de mange som bidro med innholdsrike innlegg. Foto: BCC

En varm honnør går til festarrangør Eiker. Glede og begeistring over resultatene som kan skapes når det løftes i flokk, og ikke minst takknemlighet over det som kan skapes i vårt indre liv underveis, var nok følelser som preget veldig mange av gjestene da den aller siste allsangen nesten fikk taket til å løfte seg. Den innholdsrike teksten, skrevet av Elihu Pedersen, maner til ettertanke og iver i kristenlivet: «De ydmyke forvandles i sitt indre. Alt ondt må ut og godhet strømmer inn. Fra dette forråd kan de trøste, lindre. De har fått del i Jesu tjenersinn.» (Fra sangboken Herrens Veier, nr. 353.)

Flere bilder fra kvelden:


Dette vakre og stemningsfulle innslaget fikk stående applaus av publikum. Foto: BCC


Central Station: hele salen var dekorert i stil med togtemaet for festen og den ikoniske Central Station. Foto: BCC


Kveldens blide servitører gjorde en formidabel jobb, så alle de 8300 gjestene fikk varm mat, varm kaffe og en strålende service. Foto: BCC


BCC-medlemmer fra Hong Kong som hadde kommet til sommerkonferansen deltok også på festen. Foto: BCC

Et av mange musikalske innslag i løpet av festen. Foto: BCC
Tre glade gjester fra Tyskland tok litt frisk luft midtveis i en fantastisk festaften. Foto: BCC